Арсенал остави най-скъпия клуб в света последен във Висшата лига (видео)

20:33
Арсенал остави най-скъпия клуб в света последен във Висшата лига (видео)

Арсенал удължи агонията на Нюкасъл, след като го победи с 2:0 на "Емиратс". Лондончани решиха мача в рамките на 10 минути до средата на второто полувреме. Букайо Сака откри резултата в 55-ата минута, а Габриел Мартинели удвои аванса на домакините. Бразилецът влезе като резерва и се появи на мястото на Сака, който се контузи.

Така отборът на Микел Артета бързо забрави за загубата от Ливърпул и се върна на пътя на победите. С този успех "артилеристите" се изравниха по точки с четвъртия Уест Хам и изостават само на шест точки от лидера Челси. Нюкасъл пък остана без победа и на дъното на класирането с актив от 6 точки.

Новият мениджър на Нюкасъл Еди Хау направи своя дебют на резервната скамейка, след като пропусна първия мач, след като пое клуба, поради положителен тест за коронавирус. Той се опита да удържи съперника и успя да го направи през първото полувреме, в което и двата отбора удариха по една греда. При далечен удар на Джонджо Шелви вратарят Аарън Рамсдейл отклони топката към гредата, а Пиер-Емерик Обамеянг нацели страничния стълб от ситуация, в която трябваше да уцели мрежата.

След почивката Арсенал вдигна темпото и Сака откри резултата след подаване на Нуно Тавареш. Малко по-късно английският национал се контузи и на негово място се появи Мартинели, който отбеляза втория гол в мача. Бразилецът вкара с второто си докосване след хубаво подаване на Томиясу.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация