"Няма по-добро място във футбола от Реал Мадрид"

15:47
"Няма по-добро място във футбола от Реал Мадрид"

Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти намекна, че за следващия сезон тимът ще бъде подсилен подобаващо. Спрягат се имената на Килиан Мбапе и Ерлинг Холанд, които общо биха стрували най-много 90 млн. евро.

“Президентът Флорентино Перес има сериозни намерения за юли”, призна Анчелоти в интервю за “Кориере дело спорт”.

Италианецът беше запитан дали визира Мбапе и Холанд. “Хайде да говорим за тях друг път. Преди време щях да отговоря по друг начин, но вече съм в такъв етап от живота ми, в който предпочитам спокойствието. Нямам време за спорове”, отговори дипломатично той.

"Обаждането от Реал беше приятна изненада. Ако зависи от мен, бих останал вечно. Няма по-добро място във футбола от Реал Мадрид. Всичко остава същото, освен треньорите. Журналистите, физиотерапевтите, служителите са едни и същи, това е визията на клуба. До една година - през декември 2022-а ще имаме и нов стадион"

Той отново се застъпи за идеята за Европейската Суперлига, на която Перес е един от водещите хора. "Футболът се нужда от промени, и то бързо. Първо, трябва да има по-малко мачове. Качеството се влошава, а играчите са изтощени. Някои отказват да играят за националните си отбори", убеден е Анчелоти. "Получават се прекалено много контузии и мачове, които завършват 10:0. Време е да спрем това. Трябва да има два прозореца за националните отбор. Преди време говорих по темата с Арсен Венгер. Сигурен съм, че футболистите биха се съгласили на намаляване на заплатите, ако има по-малко мачове и треньорите биха направили същото. Иначе не можем да оставим следа с работата си", коментира още той.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация