Условие, свързано със Салах, бави новия договор на Мане

08:39
Условие, свързано със Салах, бави новия договор на Мане

Крилото на Ливърпул Садио Мане за момента отказва да подпише нов договор с клуба. Той е поставил условие пред шефовете, че иска да му предложат заплата, каквато ще получава и Мохамед Салах след подписването на новия си контракт с мърсисайдци, твърди "Гол".


Договорите и на двамата играчи са до лятото на 2023 година и затова от "Анфийлд" бързат да ги обвържат дългосрочно. Салах обаче настоява заплатата му да бъде увеличена до 300 хил. паунда на седмица, а изглежда и Мане иска да получава същата или близка до тази сума.


Желанието на Мане е да остане в Ливърпул, но от друга страна той иска шефовете да покажат признателност за "годините му вярна служба" на "Анфийлд". Затова той ще настоява да сериозно увеличение на възнаграждението си, за да преподпише.


На този етап не е ясно дали от Ливърпул могат да си позволят да задържат и двете си звезди при така поставените от тях условия. Затова в клуба вече се оглеждат за потенциални техни заместници, като се спрягат имената на Жереми Доку и Арно Данжума.


29-годишния Мане кара 6-ия си сезон на "Анфийлд", след като бе привлечен в клуба през 2016 година от Саутхамптън. До момента той има 106 гола в 234 мача. От началото на този сезон той продължава да е един от най-ефективните играчи на мърсисайдци, като има 9 попадения в 16 срещи.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация