Груповата фаза на Шампионската лига навлиза в решителната си фаза

07:09
Груповата фаза на Шампионската лига навлиза в решителната си фаза

Шампионската лига навлиза във все по-напрегнат етап от груповата фаза. Тази вечер ще се изиграят първите осем мача от 5-ия кръг в групи "Е", "F", "G" и "Н". Предсоти да видим доста вълнуващи сблъсъци по терените на Стария континент, а всяка грешка вече ще бъде фатална. Пет отбора имат шанс да си осигурят още днес място на 1/8-финалите. Това са Барселона, Челси, РБ Залцбург, Манчестър Юнайтед или Виляреал. Те могат да се присъединят към вече класиралите се за следващия етап Ювентус, Байерн (Мюнхен), Ливърпул и Аякс.


В група "Е" Байерн вече е сигурен осминафиналист, като днес може да си гарантира първото място в групат, ако не загуби от Динамо (Киев), или ако Барселона не победи Бенфика. За каталунците обаче е важно да спечелят, защото с победа ще си гарантират място в следващата фаза. Португалците обаче също се нуждаят от трите точки, за да запазят шансове за излизане от групата.


В група "F" е доста по-заплетено. Виляреал и Манчестър Юнайтед се изправят в ключов сблъсък на "Естадио де ла Серамика". Англичните могат още днес да си гарантират класиране за 1/8-финала, ако спечелят този мач. Равенството също би ги устройвало, стига и другата среща между Йънг Бойс и Аталанта да завърши наравно. Виляреал обаче също излиза само за победа, с която може да намери място в следващата фаза, но за целта и Аталанта трябва да не спечели. Сблъсъкът между "Богинята" и швейцарците обаче също ще е на живот и смърт, тъй като само победителят ще запази шансове за продължаване напред.


В група "G" само един отбор може още днес да се присъедини към осминафиналистите и това е РБ Залцбург. За целта австрийците трябва да победят Лил като гост. Френският шампион обаче също излиза за победа, с която може да оглави временното класиране в групата и да направи важна крачка към елиминациите. Другият мач между Севиля и Волфсбург също крие сериозна интрига, особено за гостите, които при загуба окончателно ще се сбогуват с надеждите за продължаване напред.


В група "Н" вече имаме един сигурен отбор на 1/8-финалите и това е Ювентус. "Старата госпожа" ще играе за честта си и за да си гарантира първото място срещу Челси на "Стамфорд Бридж". Италианците се нуждаят от победа или равенство, за да изпълнят целта си. Лондончани също имат шанс още днес да намерят място в следващата фаза, ако не загубят този мач, или ако Зенит не победи Малмьо. Руският шампион пък е длъжен да спечели гостуването си в Швеция и да се надява на помощ от Юве, за да запази теоритични шансове за излизане от групата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация