Французин и германец са топ фаворитите за мениджърския пост в Юнайтед

18:49
Французин и германец са топ фаворитите за мениджърския пост в Юнайтед

Френският наставник Лоран Блан, който в момента е начело на Ал Раян и Ралф Рангник, който е спортен директор на Локомотив Москва, са получили предложения от Манчестър Юнайтед да застанат начело на тим до края на сезона, съобщава италианският журналист Николо Скира.

По-рано днес досегашният наставник Оле Гунар Солскяер бе уволнен, а в официалното съобщение от клуба информират, че Майкъл Карик ще води отбора до назначаването на временен наставник до следващото лято.

Блан бе сред спряганите имена за същата роля и през декември 2018-а, когато бе уволнен Жозе Моуриньо, но тогава бе предпочетен норвежецът. Сега неговото име отново е свързвано с един от европейските грандове, макар за последно да е бил треньор на ПСЖ до 2016-а, след което направи пауза от цели четири години, за да поеме Ал Райан през 2020-а.

Името на Рангник пък бе сред най-споменаваните в последните седмици. Той бе начело на РБ Лайпциг през 2018/19-а, след което напусна. Впоследствие бе много силно спряган с Милан и се смяташе, че е много близо до договорка с италианския гранд, но впоследствие там предпочетоха да задържат добре представящия се Стефано Пиоли. Именно поради тази причина през това лято Ралф Рангник подписа договор за три години с Локомотив Москва, където изпълнява ролята на спортен директор.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация