Евертън беше абсолютно безпомощен срещу класата на Манчестър Сити

18:44
Евертън беше абсолютно безпомощен срещу класата на Манчестър Сити

Манчестър Сити нямаше никакви проблеми в домакинството си на Евертън и спечели с 3:0. Отборът на Пеп Гуардиола доминираше през цялата среща и то без да играе на много високо темпо. Рахийм Стърлинг откри резултата минута преди почивката, а Родри се разписа в 55-ата минута. Малко преди края Бернардо Силва оформи крайното 3:0.

"Гражданите" се върнаха на второ място, като изостават на три точки от лидера Челси. Евертън записа четвърта загуба в последните си шест мача и започвада слиза все по-надолу в класирането, а в момента са 11.

Евертън успя да организира атака още в първите секунди след пробив на Грей, но ударът му бе блокиран. Това обаче се оказа един от много редките случаи, в които гостите стигат в близост до вратата на съперника. Ман Сити имаше сериозно предимство и владееше топката в големе периоди. Тимът на Гуардиола обаче не създаваше реални голови положения до средата на първото полувреме.

Рахийм Стърлинг не успя да отправи точен удар с глава в 27-ата минута след отлично центриране на Фоудън. Секунди по-късно Пикфорд отрази удар на Палмър. Домакините си помислиха, че ще имат шанс да открият резултата в 33-ата минута, когато Стърлинг падна в наказателното поле след съприкосновение с Кийн. Първоначално съдията посочи бялата точка, но след като разгледа ситуацията отмени решението си и дузпа нямаше.

Тимът на Рафаел Бенитес се защитаваше в голяма част от първата част с надеждите, че съперникът няма да отбележи гол. Сити обаче вдигна темпото към края на полувремето и стигна до попадение минута преди почивката. Фантастично подаване на Кансело изведе Стърлинг, който отлично завърши.

След почивката отборът на Гуардиола продължи да има сериозно предимство и сравнително бързо стигна до втори гол, което му позволи да играе спокойно през второто полувреме. В 55-ата минута мощен снаряд от страна на Родри не остави шансове на Пикфорд и "гражданите" удвоиха аванса си.

В 78-ата минута Стърлинг направи голям пропуск. Уокър бе изведен отдясно и пусна към английския си съотборник. Пред вратата обаче Стърлинг не успя да отправи сериозен удар и Пикфорд изби. Сити все пак стигна до трети гол четири минути преди края. Удар на Палмър бе отклонен и топката се озова в Бернардо Силва на много удобна позиция в наказателното поле. Португалецът нямаше проблем да прати кълбото покрай Пикфорд за 3:0.

МАНЧЕСТЪР СИТИ - ЕВЕРТЪН 3:0

1:0 - Стърлинг (44)
2:0 - Родри (55)
3:0 - Бернардо Силва (86)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация