ЦСКА се потруди здраво за успеха срещу Арда

19:59
ЦСКА се потруди здраво за успеха срещу Арда

ЦСКА София постигна трудна домакинска победа с 2:1 над Арда в мач от 15-ия кръг на efbet Лига. 

Милен Желев откри за гостите след 80 секунди игра. До края на първата част сините пропуснаха още няколко положения. След почивката футболистите на Стойчо Младенов бяха по-добрият тим и с голове на Жорди Кайседо (54) и Брадли Мазику (79) осъществиха пълен обрат.

Победата обаче можеше и да им се изплъзне, тъй като в 88-ата минута Иван Коконов направи сериозен пропуск на 5-6 метра пред противниковата врата, която секунди преди това бе напусната от Бусато, за да парира пробив на Тилев.

Единствената изненада в състава на червените се оказа липсата на Турицов. Десният бек, който бе с националния отбор на България за мачовете с Украйна и Швейцария, остана на пейката за сметка на Вион.

Двубоят се играе без публика, тъй като домакините изтърпяваха наказание.

Арда започна мобилизирано и след добро многоходово разиграване стигна до корнер още преди да са изтекли и две минути. Делев центрира към Жуниньо на близката греда, бразилецът отклони с глава, а Желев простреля Бусато от много малък ъгъл.

В 4-ата минута Кики отправи мощен шут, а Бусато изби в корнер. След неговото изпълнение гостите като по чудо не вкараха втори гол, тъй като Мухар изби от голлинията, а при добавката Желев направи по-трудното и шутира над напречната греда от 6-7 метра.

В 14-ата минута Арда направи още един сериозен пропуск и пак след изпълнение на корнер. Делев центрира на близката греда, Жуниньо отклони назад, където Йорданов отправи удар с глава от четири-пет метра, но над вратата.

Четвърт час след началото Йомов се пребори добре със Стоев и се отскубна сам срещу вратаря, но притичалият Желев блокира изстрела на нападателя. 

В 18-ата минута Кайседо шутира отдалеч, а Караджов улови.

В 28-ата минута червените можеха да изравнят, когато Кайседо стреля с глава след центриране на Вион, Караджов успя да докосне леко топката, но достатъчно, за да се отбие в напречната греда, а след това и да тупне пред голлинията. В тази ситуация футболистите на сините претендираха, че при отнемането на топката Вион е извършил нарушение срещу техен състезател, но сигнал от съдията не последва.

Секунди по-късно Кайседо остана сам срещу вратаря и стреля покрай дясната греда. Дори да бе вкарал попадението нямаше да бъде зачетено, тъй като еквадорецът се намираше в положение на засада.

Девет минути след почивката ЦСКА София изравни. Йомов центрира от корнер и Кайседо вкара с глава.

Арда отговори с добър удар на Делев от фаул в 58-ата минута, но Бусато внимаваше и изби в корнер.

В 74-ата минута червените бяха близо до пълен обрат, когато Вилдсхут намери Кайседо, таранът се хвърли на шпагат и отправи удар, но Караджов спаси.

Стражът на гостите обаче допусна лек гол пет минути по-късно. Мазику нахлу на скорост отляво в наказателното поле и стреля от малък ъгъл, а топката мина между краката на Караджов и се оплете в мрежата му за 2:1.

В 88-ата минута Арда разигра скоростна комбинация в наказателното поле на домакините. Тилев получи извеждащ пас отдясно, Бусато излезе да го пресрещне, крилото върна за Коконов, който не уцели вратата от 5-6 метра. 

Страничният рефер вдигна флага за засада, но такава нямаше и при точен шут попадението щеше да бъде зачетено след намеса на ВАР.

Секунди преди края на срещата наставникът на червените Стойчо Младенов замени появилия се на почивката Варела с Метс, което не се хареса на разочарования плеймейкър и той напусна терена клатейки глава.

ЦСКА СОФИЯ - АРДА 2:1

0:1 Милен Желев 2
1:1 Жорди Кайседо 54
2:1 Брадли Мазику 79

ЦСКА: 1. Бусато, 15. Вион, 2. Матей, 29. Лам, 18. Мазику, 24. Мухар, 3. Жеферсон, 10. Йомов, 30. Вилдсхут, 8. Кери, 9. Кайседо;

АРДА: 12. Караджов, 4. Стоев, 8. Желев, 9. Делев, 17. Коконов, 25. Кики, 37. Жуниор, 70. Иванов, 71. Крумов, 77. Юруков, 98. Йорданов;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация