Горан Пандев обяви кога ще спре с футбола

16:06
Горан Пандев обяви кога ще спре с футбола

Легендата на Северна Македония Горан Пандев потвърди, че ще се откаже от футбола в края на сезона. 38-годишният нападател на Дженоа има 484 мача в Серия А, в които е отбелязал 101 гола. Кариерата му минава през Интер, Лацио и Наполи. "Ще спра през юни. Искам да осигуря спасяването на Дженоа. Не мога да се откажа преди да завърша мисията ни", сподели Пандев пред "Кориере дело Спорт".

Утре Дженоа се изправя срещу Рома на Жозе Моуриньо. Португалецът работи с Пандев в Интер, когато "нерадзурите" стигнаха до требъл през 2010 г. Срещата ще бъде първа за новия наставник на Дженоа Андрий Шевченко.

"Това е важен сигнал от амбициозни собственици", коментира Пандев пристигането на Шевченко. - Не искам да обсъждам уволнението на Давиде Балардини, но Шевченко постигна страхотни резултати с Украйна. Не можехме да се надяваме на нещо по-добро. Той ми казва какво да направя, за да помогна на младите."

Относно Моуриньо, нападателят каза: "Той е човек, който промени възгледите ми. Покани ме в Интер шест месеца след края на престоя ми в Лацио. Мислих си, че това е мечта, а всички знаят как завърши това."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация