Неочаквано труден успех за ПСЖ в гостуването на Бордо

09:06
Неочаквано труден успех за ПСЖ в гостуването на Бордо

Пари Сен Жермен постигна победа с 3:2 в гостуването си на Бордо от 13-ия кръг в Лига 1. Тази вечер шоуто откраднаха Неймар и Килиан Мбапе, които комбинираха прекрасно помежду си и отбелязаха трите гола за гостите. Бразилецът бе автор на първите две попадения в 26-ата и 43-ата минута след две чудесни осистенции на Мбапе, който пък вкара третия гол в 63-ата минута. "Жирондинци" върнаха две попадения чрез Алберт Елис в 79-ата и Мбайе Нианг в 92-ата минута, но нямаха време за повече.

Бордо започна мача по-добре, но натискът бе по-скоро хаотичен и не доведе до гол. Вместо това в 26-ата минута ПСЖ откри резултата с една от първите си по-добри атаки. Мбапе намери Неймар с прехвърлящ пас, бразилецът финтира защитник и с изстрел по земя отбеляза за 0:1.

В 43-ата минута двамата комбинираха още по-красиво. Неймар подаде към Мбапе, който с пета го изведе на стрелкова позиция и кариоката удвои преднината на своя тим.

Последваха две чудесни възможности за Бордо в края на първото и началото на второто полувреме и две спасявания на Кейлор Навас след изстрели на Тимоти Пембеле и Алберт Елис в 45-ата и 57-ата минута.

В 63-ата минута обаче ПСЖ организира контраатака, Жоржиньо Вайналдум бе изведен на скорост зад защитата, той продължи към Мбапе, който увенча добрата си игра с гол за 0:3.

В края обаче гостите се отпуснаха и бяха наказани. Първо в 79-ата минута Адли центрира за Елис, който отблизо засече топката във вратата за 1:3. В 90-ата минута домакините отбелязаха и втори гол. Джими Бриан и Мбайе Нианг размениха няколко подавания помежду си, като накрая сенегалецът се озова на добра позиция около точката на дузпата и стреля във вратата за 2:3.

Добрата новина за парижани бе, че съдията много скоро след това даде последния съдийски сигнал, с което узакони успеха им. Така ПСЖ остава начело в класирането с 34 точки и 10 повече от преследвача си Ланс. Бордо пък се намира на 16-ата позиция с 12 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация