Челси се препъна в Бърнли на "Стамфорд Бридж"

19:45
Челси се препъна в Бърнли на "Стамфорд Бридж"

Челси допусна нетипична грешка, след като не успя да победи Бърнли на "Стамфорд Бридж". Лондончани доминираха през целия двубой и създадоха достатъчно положения, но срещата завърши 1:1. Кай Хавертц откри резултата в 33-ата минута, а Матей Видра изравни в 79-ата. Отборът на Томас Тухел остава лидер в класирането, но преднината му пред втория Манчестър Сити вече е 3 точки.

Челси започна вихрено двубоя и създаваше положение след положение. Първото дойде още в четвъртата минута, когато Баркли напредна и намери Хъдсън-Одой отдясно. Той стреля ниско, вратарят изби, а при добавката Хъдсън-Одой прати топката покрай вратата. Рийс Джеймс също получи възможност да стреля, но ударът му бе отклонен. Следващата ситуация се откри пред Кристенсен, който отправи удар с глава, но той бе неточен.

Ник Поуп бе поставен под обстрел, но не се даваше. То отрази удар с глава на Жоржиньо, а след това Рюдигер се пробва, но прати топката над вратата. Баркли пък отправи хубав удар, но покрай вратата. Бърнли почти не минаваше центъра и трябваше да се справя със сериозен натиск.

След почивката лондончани продължиха да имат сериозно предимство и можеха да увеличат аванса си още в 49-ата мината. Тогава Жоржиньо прати топката в наказателното поле, а Тиаго Силва я насочи с глава, но тя се удари в гредата. Хавертц пропусна отлична възможност малко по-късно, след като от прекрасна позиция не уцели вратата. "Сините" стигнаха до търсения гол в 33-ата минута. Джейс проби отдясно и отправи прекрасно центриране, а Хавертц засече топката с глава.

Доминацията на Челси не спираше, положенията също, но втори гол не идваше. В 65-ата минута Хъдсън-Одой се размина с гола. Топката се озова в него в наказателното поле, той добре финтира и стреля, но комбинация от крака на Поуп и защитник успя да я отклонят и тя не се озова в мрежата. Малко по-късно удар на Баркли от добра позиция мина над вратата.

Футболното клише "Когато не вкараш, ще ти вкарат" се превърна в реалност за домакините. В 79-ата минута при една от редките атаки на Бърнли защитата на Челси заспа и резултатът бе изравнен. Уестууд центрира към непокрития Родригес в наказателното поле, а той свали за Видра и резервата се разписа с удар отблизо. Голът шокира "сините", които опитаха да направят натиск, но той не доведе до нищо.

ЧЕЛСИ - БЪРНЛИ 1:1

1:0 - Хавертц (33)
1:1 - Видра (79)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация