Барса изпусна трите точки срещу Селта, след като водеше с 3:0

19:37
Барса изпусна трите точки срещу Селта, след като водеше с 3:0

Въодушевените от идването на Шави Ернандес футболисти на Барселона изпуснаха сигурна победа при гостуването си на Селта в мач от Ла Лига, след като водеха с 3:0, но в крайна сметка допуснаха изравняване за крайното 3:3. “Блаугранас” изиграха перфектно първо полувреме, в което дръпнаха с три гола след точни удари на Ансу Фати (5’), Серхио Бускетс (18’) и Мемфис Депай (34’), но след почивката не издържаха и оставиха домакините да стигнат до точка след две попадения на Яго Аспас (52’,90+6’) и едно на Нолито (74’).

Освен това каталунците понесоха още един може би по-сериозен удар, тъй като цели трима техни футболисти напуснаха с травми, като единият от тях е Ансу Фати, а другите са Ерик Гарсия и Нико Гонсалес.

Отделно реферите не признаха два гола на Селта и подминаха спорна ситуация за дузпа в полза на домакините. Малко преди края пък, при 3:2 за Барса, Френки де Йонг удари греда. Изравнителният гол на Аспас пък падна след изтичането на добавеното време. 

Новият треньор на гостите Чави Ернандес не беше на стадиона, защото едва по-рано днес кацна в Испания. И в този двубой “лос кулес” бяха водени от временния наставник Сержи Бархуан. Той излезе със същите 11, които през седмицата започнаха срещу Динамо (Киев) в Шампионската лига. 

От първата минута за домакините пък действаха бившите играчи на Барса Денис Суарес, Нолито и Жейсон Мурийо. 

Мачът започна с ранен 100-процентов шанс пред домакините, след като във 2-ата минута Яго Аспас излезе сам срещу Марк-Андре тер Стеген, но стреля в аут. Барса обаче веднага се възползва от своя първи шанс и поведе в резултата. В 5-ата Ансу Фати получи пас по лявото крило, след което залъга Уго Майо и с удар по диагонала реализира за 1:0.
13 Селта - Барселона

Опитният Нолито можеше да изравни в 10-ата, но докато се гласеше да нанесе удар, беше изпреварен от Гави. Подобно на първото попадение, отговориха с точен удар в мрежата. В 18-ата Нико Гонсалес подаде към Бускетс и той насочи отлично с удар от около дъгата - 2:0. Това е първи гол за халфа от две години насам.
13 Селта - Барселона

Заучено изпълнение на корнер в 33-ата създаде напрежение в наказателното поле на Барса, но играчите в светлосиньо не успяха да завършат точно. Последва обаче атака на "блаугранас" и секунди по-късно Мемфис насочи кълбото в мрежата с глава след подаване на Жорди Алба - 3:0.

Съвсем малко не достигна на Фати да довърши съперника с четвърто попадение в 38-ата, но шутът му излезе в аут. Точно преди паузата обаче талантливият нападател получи нова травма, заради която беше заменен. Контузен се оказа и Ерик Гарсия, който също беше изваден от игра.

Тимът на Селта започна надъхано втората част и в 51-вата Тиаго Галярди изстреля топката в мрежата на Тер Стеген, но голът не беше зачетен заради засада. Секунди по-късно обаче домакините все пак намалиха изоставането си, като точен беше Аспас. 

Контузиите продължиха да застигат каталунците и в 59-ата от игра принудително излезе и Нико Гонсалес. Гостите може би извадиха късмет в 63-ата минута, защото съдията дори не преразгледа спорна ситуация за дузпа, след като Мингеса влезе в тялото на Галярди. 

Натискът на Селта обаче продължи и в 69-ата Нолито също се зарадва за вкаран от него гол, но и този път реферът не го зачете - в случая за игра с ръка на нападателя. Опитният стрелец обаче стигна до попадение - в 74-ата минута, с което разликата беше сведена до един гол.

Тимът от Галисия атакуваше с всички, а "лос кулес" се опитваха да стигнат до четвърто попадение на контраатака. При една такава в 86-ата Френки Де Йонг удари греда. Гостите изтръпнаха в 90-ата, когато Нестор отправи много коварен удар, но топката излезе в аут. 

И все пак Селта докопа точка в 96-ата, когато Аспас майсторски матира Тер Стеген с удар с левия крак - 3:3.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация