Пиоли: Готови сме за дербито

16:41
Пиоли: Готови сме за дербито

Наставникът на Милан Стефано Пиоли сподели очакванията си за утрешното градско дерби с Интер, като беше категоричен, че “нерадзурите” са фаворитът за Скудетото заради шампионската им титла от миналия сезон.

“Отборът се чувства добре физически и психически. Готови сме за дербито. Подготвяме се, за да печелим всеки мач. Сезонът току-що започна, така че нито един резултат в момента не е решаващ за крайното класиране. Това е много важен мач за нас и за нашите фенове, но не може да гледаме прекалено надалеч. Миналия сезон спечелихме първото дерби, но ответният мач през пролетния дял беше по-важният от двата. Утре трябва да сме фокусирани и да се справим добре. Интер са фаворитът за титлата, защото те триумфираха с нея миналия сезон и са наясно какво е нужно, за да я спечелиш. 

Ние се чувстваме добре, но сезонът е дълъг, а Интер очевидно са много силни и солидни. Променили сме се в сравнение с миналото дерби, както и те. Имат нов треньор и нови играчи. Ние си имаме наш план и ще се опитаме да го приложим. Интер разполагат с технически и физически качества, като очаквам мач между два офанзивни отбора, но добрата защита ще е от ключово значение. Марсело Брозович е важен футболист за тях. Не бива да ги чакаме, а да се опитаме да бъдем агресивни. Анте Ребич е възстановен, както и Алесандро Флоренци и Фоде Бало-Туре. Жуниор Месиас пък ще бъде готов след паузата. 

Вече съм избрал стартовия състав и играчите го знаят, утре и вие ще го разберете. Златан Ибрахимович е феномен и продължава да го доказва във всичко, което прави. Той се чувства добре и е във форма. Мотивиран е също както съотборниците си. Трябва да подобрим начина, по който разчитаме мачовете. Необходимо е да сме разумни и да избягваме грешките. Ако утре допуснем такива, ще си платим за тях. Трябва да се подобрим още повече и да правим стъпки напред. Подготвихме се за мача внимателно”, коментира Пиоли на днешната си пресконференция.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация