Анчелоти каза какво се случва с Азар и Бейл

17:19
Анчелоти каза какво се случва с Азар и Бейл

Белгийският национал Еден Азар не е доволен от статута си на резерва в Реал Мадрид и заслужава да играе, но не може да получи гарантирано място в стартовия състав, коментира старши треньорът на испанския гранд Карло Анчелоти. 30-годишният Азар не попадна сред титулярите в последните 8 мача на Реал Мадрид. Той бе привлечен в клуба през юни 2019 година от Челси за 120 милиона евро, но постоянно е измъчван от травми, откакто заигра на "Сантиаго Бернабеу".

"Азар не е щастлив. Той притежава талант, тренира много добре, отдаден е на задълженията си и заслужава да играе", заяви Анчелоти на пресконференция преди двубоя на Реал срещу Райо Валекано в събота вечер в Ла Лига. Отборът на Реал Мадрид е втори във временното класиране в шампионата с 24 точки, с 1 по-малко от лидера Реал Сосиедад, а тимът на Райо е шести с 20 точки.

"Той ще получи минути, но ще помисля дали като титуляр. Ако продължи да вярва, ще получи възможност. Може да е утре, а може и да не е. Важното е, че той е много мотивиран и отдаден", каза Карло Анчелоти. "Разбирам го, защото е лесно да оставиш на пейката играч, който не се държи като професионалист, но при него определено не става въпрос за това", добави италианският треньор на Реал по повод ситуацията с Еден Азар.

Анчелоти обяви още, че Гарет Бейл, който вече поднови тренировки, няма да е в групата за мача с Райо Валекано. Бейл обаче получи повиквателна за двубоите на националния тим на Уелс. "Бейл тренира днес, но няма да играе срещу Райо. Ще пътува за Уелс и там ще преценят състоянието му и дали е готов да се върне в игра. Зависи как се чувства. Важното е, че сега е добре. След два месеца пауза това е важно", коментира Карло Анчелоти.

"Не можем да кажем на Уелс, че не може да играе, тъй като има обективни данни. Минал е изследване и то е показало, че е възстановен. Първо, аз не съм му баща. Последният му период в клуба не беше добър, но никой не е забравил какво е дал на отбора Бейл. През 2014 година той ни помогна да спечелим Шампионската лига, Купата на краля, а после да си спомним и за головете срещу Ливърпул на финала на Шампионската лига. Феновете не забравят това. Това сега не е най-добрият период в кариерата му, но трябва да имаме вяра. Когато той се върне от националния отбор, ако заслужава да играе, ще играе", обясни още италианецът.

Анчелоти сподели още, че действително Реал Мадрид не вкарва достатъчно головеи това е проблем, върху който се работи. В същото време италианецът вярва, че в защита нещата стоят по-добре, макар че има още какво да се желае.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация