Интер съвсем развали магията на Шериф

00:15
Интер съвсем развали магията на Шериф

Интер спечели и втория си мач срещу Шериф (Тираспол) в група "D" на Шампионската лига. "Нерадзурите" се наложиха с 3:1 при гостуването си в Молдова и по този начин се върнаха в битката за първите две места в групата и продължаване напред в турнира. Марсело Брозович в 54-ата, Милан Шкриняр в 66-ата и Алексис Санчес в 82-ата минута бяха точни за шампиона на Италия и донесоха толкова ценните три точки. Адама Траоре вкара почетното попадение за домакините в 92-ата минута.

"Нерадзурите" излязоха доста мобилизирани в този мач и още от самото начало стояха по-добре на терена. В 19-ата минута Един Джеко пропусна страхотна възможност с глава отблизо, като не уцели очертанията на вратата.

След това в 29-ата минута Матео Дармиан стреля неточно от фаул, а в 34-ата минута отново Джеко имаше добра възможност, но този път изстрелът му бе спасен от вратаря Атанасиадис.

В 40-ата минута пък Лаутаро бе близо до гола, но изстрелът му се отби от напречната греда.

През второто полувреме натискът на Интер даде резултат. В 54-ата минута Брозович получи пред наказателното поле, финтира защитник и със силен удар откри резултата.

След това в 66-ата минута след центриране от корнер първо Де Фрай стреля с глава, но вратарят спаси, след това Шкриняр опита добавка, но Атанасиадис отново успя да се намеси, но при втория опит на словашкия защитник топката най-накрая премина зад голлинията за 0:2.

В 82-ата минута Интер довърши съперника с трети гол. Алексис Санчес се възползва от грешка на защитник пред наказателното поле, отне топката и с удар под гредата направи резулата класически.

В добавеното време на мача домакините успяха да спасят честта си, връщайки едно попадение. Себастиан Тил центрира в пеналта, където Траоре се извиси и с глава порази вратата за крайното 1:3.

С тази победа Интер изпревари днешния си съперник и излезе на 2-ото място в класирането със 7 точки. Шериф пък вече е 3-и с 6 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация