РБ Лайпциг изтръгна две точки от ПСЖ в последните секунди

00:08
РБ Лайпциг изтръгна две точки от ПСЖ в последните секунди

Пари Сен Жермен завърши наравно 2:2 в гостуването си на РБ (Лайпциг) в мач от четвъртия кръг на груповата фаза в Шампионската лига. Попаденията за домакините бяха дело на Кристофър Нкунку (8’) и Доминик Собослай (90’), а за парижани точен беше на два пъти Жоржиньо Вайналдум (21’, 39’). Германският тим получи възможност да изпълни две дузпи в срещата, но пропусна първата и отбеляза втората, за да достигне до равенството.

Германският тим пропусна страхотна възможност да поведе още десетина секунди след началото на мача, когато една дълга топка от крилото бе пратена към Андре Силва. Португалският нападател стреля, Донарума успя да блокира опита, а впоследствие със сетни усилия Маркиньос изчисти топката от голлинията.

Играчите на Джеси Марш откриха резултата в 8-ата минута, когато добрата им преса спомогна за отнемането на топката на тъчлинията, след което центрирането на Адриен Силва намери Нкунку и той прати с глава в обратния ъгъл за 1:0.

Само две минути по-късно отново Нкунку успя да напредне отлично между централните бранители на гостите, бе съборен в наказателното поле, но топката бе поета от Андре Силва, който бе фаулиран от Данило. Съдията не се поколеба да посочи бялата точка, а зад топката застана португалския нападател на домакините, но ударът му бе спасен от майстора на такива положения Донарума.

Футболистите на Пари Сен Жермен изравниха в 22-ата минута, когато отлична размяна на подавания между Вайналдум и Мбапе изведе последния сам срещу вратаря в наказателното поле, но той предпочете да върне отново чрез успореден пас за нидерландеца, който се разписа пред опразнената врата за 1:1.

Парижани отбелязаха второто си попадение в срещата малко преди да са изминали 40 минути, когато центриране от корнер бе засечено от Маркиньос, който пък прати топката отново към Вайналдум и нидерландецът отбеляза отблизо с глава за 2:1 в полза на ПСЖ. Те можеха да достигнат и до трето попадение в добавеното време на първата част, когато Мбапе се измъкна сам срещу вратаря, но стреля над вратата.

В 48-ата минута Анхел Ди Мария също бе изведен сам срещу вратаря, но ударът му бе спасен от Гулачи, а впоследствие се оказа, че той е бил и в положение на засада. Мбапе пропусна още едно добро положение в 64-ата минута, когато отново се измъкна, но стреля право в тялото на стража на домакините.

Лайцпиг пропусна отлична възможност да изравни в 72-ата минута, когато Нкунку подаде отдясно хубав пас в наказателното поле, но Доминик Собослай не успя да отбележи от чиста позиция. В следващите минути играчите на Джеси Марш бяха по-активния тим на терена, но така и не достигаха до чисти позиции. От своя страна парижани нападаха спорадично, но имаха доста брак в последната третина.

В последната минута при едно центриране Кимпембе направи нарушение срещу играч на домакините и след преразглеждане с ВАР бе отсъдена нова дузпа в полза на германския тим. Зад топката застана Собослай и отбеляза за 2:2.

С това равенство ПСЖ вече е на второ място в групата с 8 точки, след като в другата среща Манчестър Сити спечели убедително и е с 9 точки. В следващият кръг двата тима ще решават съдбата на първото място в групата в директен сблъсък. За домакините това бе първа точка в разгодишната кампания в Шампионската лига.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация