Милан съхрани минимални шансове за класиране след изстрадана точка срещу Порто

22:16
Милан съхрани минимални шансове за класиране след изстрадана точка срещу Порто

Отборите на Милан и Порто завършиха наравно 1:1 на “Джузепе Меаца” в двубой от четвъртия кръг на група В в Шампионската лига. Луис Диас (6’) откри резултата в полза на “драконите”, които обаче изпуснаха победата след автогол на Шансел Мбемба (61’) възстанови равенството. “Росонерите” отново не изиграха достатъчно добър мач, но поне прекратиха серията си от три загуби в турнира и спечелиха първата си точка в него от 2013 година насам. Така португалците запазват големи шансове за класиране на осминафиналите, докато тези на "Дявола" стават все по-илюзорни.

Стефано Пиоли направи четири промени в стартовия си състав след победата с 2:1 в сблъсъка с Рома. Симон Кяер получи почивка, което даде шанс на капитана Алесио Романьоли да започне като титуляр. Франк Кесие също беше оставен на пейката за сметка на Сандро Тонали. Раде Крунич отстъпи мястото си на Браим Диас, който за първи път стартира от началото на мача, откакто се възстанови от коронавирус. Този път на върха на атаката беше Оливие Жиру вместо Златан Ибрахимович. Гостите бяха подредени в 4-4-2 с Еванилсон и Мехди Тареми като нападатели. В последния възможен момент те направиха промяна в стартовия си състав, като Марко Груич замени контузения Матеус Урибе.

Не бяха изминали и 40 секунди, когато топката профуча покрай вратата на домакините след удар на Еванилсон, но и без това изглеждаше, че нападателят е в засада. В 6-ата минута Груич отне топката от Исмаел Бенасер и намери с пас Луис Диас, който със своя шут преодоля Чиприан Татарушану за 1:0 в полза на “драконите”. Именно колумбийското крило вкара победния гол на “До Драгао” в мача между двата тима, като и тогава “росонерите” имаха претенции за фал в атака срещу Бенасер.

В 10-ата минута Диас върна топката към Отавио, който обаче я прати над вратата. В 17-ата Груич получи чудесна възможност да стреля с глава след центриране от фал, а Татарушану едва успя да избие топката в корнер. Същото се случи и в 25-ата минута, когато вратарят отново трябваше да се намеси, след като именно Груич нанесе удар с глава след изпълнение на корнер. В 28-ата Пиоли получи жълт картон за протест срещу съдията. 

В 32-ата минута ново неразбирателство в домакинската защита доведе до изстрел на Тареми, който беше блокиран за корнер. Последваха нови два удара на Груич, които бяха уловени от Татарушану. В 33-ата минута Жиру отправи чудесен далечен шут, който обаче беше успешно отразен от Диого Коща. В добавеното време Милан организира опасна контраатака, която обаче завърши с изстрел в аут на Алексис Салемакерс. Първата част приключи с неточен изстрел на Серджо Оливейра.

На почивката Пиоли извърши принудителна смяна и замени Давиде Калабрия с Пиер Калюлю. В 52-ата минута Леао изскочи сам срещу вратаря и прати топката от външната страна на мрежата, след което беше отсъдена засада. В 55-ата минута отново си пролича слабостта на домакините при статичните положения. Тогава при центриране от фал Еванилсон игра с глава, при което топката срещна напречната греда. 

В 61-ата минута пряк свободен удар на Бенасер срещна стената от играчи, след което Жиру стреля с акробатично изпълнение. Коща изби топката, но след това Калюлю я провря между краката му, а Мбемба я добута в собствената си мрежа за 1:1. Домакините заиграха много по-смело, но не стигаха до сериозни положения за гол. В 72-ата минута грешка на Фикайо Томори позволи на Тареми да отправи удар, който се оказа неточен. В 74-ата Романьоли стреля с глава след центриране от фал, но не намери целта. 

В 76-ата Ибрахимович се появи в игра на мястото на Жиру. Неговите съотборници веднага почнаха да го търсят, но топката или не стигаше до нападателя, или той беше в засада. В 83-ата минута Златан успя да се разпише, но при вдигнат флаг за засада. Така резултатът остана непроменен до края на мача.

Така Порто се изкачи на втората позиция в групата с 5 спечелени пункта, докато Милан остана последен с първата си точка в актива. Лидер е Ливърпул с 9 пункта, а поне засега Атлетико Мадрид е трети с 4 точки на сметката си.

МИЛАН - ПОРТО 1:1

0:1 Л. Диас (6')
1:1 Мбемба (61' - автогол)

Милан: Татарушану, Калабрия, Романьоли, Томори, Ернандес, Бенасер, Тонали, Салемакерс, Б. Диас, Леао, Жиру;

Порто: Коща, Марио, Пепе, Мбемба, Сануси, Отавио, Груич, Оливейра, Л. Диас, Еванилсон, Тареми;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация