Ливърпул - Атлетико Мадрид (прогноза с коефициент 2.1)

14:42
Ливърпул - Атлетико Мадрид (прогноза с коефициент 2.1)

Ливърпул посреща Атлетико Мадрид на „Анфийлд“ в среща от четвъртия кръг в група „Б“ на Шампионската лига. Преди две седмици мърсисайдци записаха безценен успех с 3:2 на „Уанда Метрополитано“, а при нов такъв днес ще си гарантират участие в елиминациите на надпреварата. Срещата е с начален час 22:00 и ще бъде предавана пряко по БТВ Екшън. 

Засега Ливърпул е безпогрешен в турнира - три победи от три мача, два, от които бяха в гостувания. Хората на Клоп се очертават като един от големите фаворити в Лигата на богатите. Това е закономерно с оглед на представянето на "червените". Един от тях - Мо Салах, изпъква над останалите си съотборници, като не малко специалисти го определят като най-добрия играч в света в момента. Друг плюс за англичаните е, че те играят заедно от доста време. Ядрото на тима поддържа високо ниво почти без прекъсване в последните сезони, а Клоп успешно извади клуба от турбулентното състояние, в което беше изпаднал през миналата кампания.   

Атлетико има нелош актив, но ще трябва да търси пълен успех днес, за да се откъсне от Порто, който също като испанците има 4 точки. Милан, въпреки че няма актив към момента, не бива да бъде отписван. Чоло Симеоне е изключително опитен треньор и отлично знае, че днес не трябва при никакви обстоятелства да се допуска нова загуба от тима на Клоп. И този сезон Атлети не изневерява на стила си, който беше наложен под ръководството на Симеоне - икономични победи с по гол разлика, солидна защита, която трудно допуска попадения. Въперки това на домашната сцена се усеща, че на "дюшекчиите" ще им е трудно да дублират титлата. Барса е извън сметките, но Реал Мадрид, макар и без обичайния си блясък, държи силните карти в ръцете си и постига победи. Реал Сосиедад и Севиля също до някаква степен се намесват в битката за титлата, но те едва ли ще имат сили да издържат на дългия маратон в Ла лига. Всичко това ме кара да мисля, че мадридчани ще дадат малко повече битка в евротурнира, а днес е ключов ден за бъдещето им в него.    

Закачката между двамата треньори неминуемо ще амбицира и аржентинеца, и германеца да извадят най-доброто, на което са способни, за да надвият опонента си и точно поради тази причина ще "се насладим" на оспорвана партия шах между тях. Противно на очакванията преди две седмици видяхме доста голове във вратите на Облак и Алисон. Довечера обаче смятам, че и двете единайсеторки ще бъдат инструктирани да бъдат далеч по-предпазливи и обрани в предни позиции и попаденията ще са малко.

Прогноза: под 2,5 гола 

Прогнозирайте този мач в WINNER.BG. Включете се в Играта, класирайте се в призовата тройка и участвайте в разпределението на наградния фонд от 800 лв. всеки месец*.

Съставил: Павел Димитров

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация