"Песовете" с впечатляващ обрат срещу Севиля

00:46
"Песовете" с впечатляващ обрат срещу Севиля

Френският първенец Лил изигра може би най-силния си мач от началото на сезона и обърна Севиля за 2:1 като гост за първата си победа в група “G” на Шампионската лига. Тя дойде чак в четвъртия кръг, но е достатъчна, за може тимът да излезе на второ място в класирането. В другия сблъсък тук Волфсбург надви Ред Бул (Залцбург) с 2:1, като така всички отбори остават с шансове за продължаване напред, макар тези на испанците да са само теоретични. 

Французите нямаха победа от месец насам, а тази вечер се оказаха губещи още в 15-ата минута след попадение на Лукас Окампос. Отделно испанците направиха няколко пропуска, а в първия половин час тимът на Лил не можеше да отговори с нищо.

След това обаче “песовете” се разиграха и изравниха в 43-ата, когато Джонатан Дейвид вкара от дузпа, отсъдена за излишно нарушение на Томас Дилейни.

Още преди паузата гостите пропуснаха да поведат, след като Жонатан Иконе не успя да реализира при ситуация едно на едно с вратаря. Французинът обаче бързо се реваншира с попадение в 51-вата минута, дошло след удар в гредата на Челик.

След това с напредване на времето нервите взеха връх, заради което реферът вдигна общо 12 жълти картона. Особено в заключителните минути стана доста “напечено”, като само след изтичането на редовното време бяха предупредени цели шестима играчи. 

В следващия кръг на 23 ноември Севиля трябва задължително да спечели срещу Волфсбург вкъщи, а Лил ще посрещне съперника от Залцбург.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация