Роналдо: Сякаш отново съм на 18 години

00:41
Роналдо: Сякаш отново съм на 18 години

Суперзвездата на Манчестър Юнайтед - Кристиано Роналдо даде обширно интервю пред DAZN, в което говори за завръщането си в клуба, по-младите си съотборници, ролята си в отбора и глада си за трофеи. 

“Щастлив съм, че се завърнах. Тук съм от два месеца и се чувствам добре. Все още се адаптирам наново. Засега нещата са добре, въпреки че бях доста изнервен. Сякаш отново съм на 18-19 години. Развълнуван съм и имам голямо желание. В Премиър лийг футболистите са по честни, тъй като не те ритат толкова много. Тук се играе най-динамичният футбол и съдиите не дават прекалено много фалове. Във втория ми ден със сегашния състав, аз произнесох реч и им казах, че съм горд да бъда тук, както и че виждам голям потенциал в новото поколение. Ще се опитам да помогна по всевъзможен начин дали чрез опита ми, головете ми или начина ми на игра. Трябва да се адаптирам и да се рестартирам, но моите желание, манталитет и философия са същите както винаги. 

Сега не съм същият отпреди. В ранните ми сезони играех по фланга, защото бях по пъргав. Сега обаче си пестя енергията за подходящите моменти, в които можем да спечелим мача. Имам същия глад за трофеи както винаги. Продължавам да бъда мотивиран и имам желание да се уча и да печеля титли. Това е моят манталитет. Мога да помогна на младите по всякакъв начин. Ако искат да се учат от мен, просто трябва да ме следват ден след ден, но няма да ги гоня, за да го правят. Те сами трябва да го пожелаят, особено младите.

Не критикувам никого, това не е моята роля. Нямам предвид единствено футбола. Това ново поколение вижда живота, футбола и проблемите по различен начин. Помня, че ми беше трудно да играя за Юнайтед и за националния отбор. Сега обаче нещата са по-лесни, но те не ценят това. Тук съм, за да помогна на клуба да печели трофеи. Не съм дошъл да си почивам, а да събирам нови трофеи, ако е възможно. Ако всички мислим по този начин, мисля, че е възможно да го постигнем. Освен това, според мен най-важното нещо във футбола е това да печелиш трофеи. Трябва да мислим позитивно. Трябва да вярваме и всички заедно да сме едно цяло. Имаш отговорността да играеш за този клуб и да печелиш трофеи или поне да се държиш професионално. Ако трябва да правим саможертви, нека ги направим. В противен случай ще бъде невъзможно да спечелим каквото и да било. Аз обаче вярвам в това. Разполагаме с потенциал и с добри играчи. Трябва да мислим глобално”, коментира Роналдо.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация