Ювентус затвърди лидерската си позиция в група З след нов успех над Зенит

00:32
Ювентус затвърди лидерската си позиция в група З след нов успех над Зенит

Ювентус постигна втора поредна победа над Зенит, след като този път спечели домакинството си на руския първенец с 4:2 в зрелищен мач от група Н на Шампионската лига. Така "бианконерите" се класираха преждевременно за осминафиналите на турнира.

Шоуто започна в 9-та минута, когато Пауло Дибала нацели гредата с далечен шут по земя. Само две минути по-късно той имаше далеч по-голям късмет, след като откри резултата с удар след центриране от корнер. Това беше попадение номер 105 за Ла Хоя с черно-белия екип, с което задмина Мишел Платини в това отношение. Именно затова нападателят отпразнува този гол по характерния за легендарния французин начин. В 16-ата минута Алваро Мората стреля от добра позиция, но го направи неточно. Същото стори и Андрей Мостовой пет минути по-късно. В 26-ата гостите изненадващо изравниха. Тогава Вячеслав Караваев центрира, а в опита си да изчисти топката Леонардо Бонучи игра с глава и си отбеляза куриозен автогол. В 36-ата Мостовой отново се опита да се разпише, но прати топката в ръцете на Войчех Шчесни. В 37-ата Мората прати топката в противниковата мрежа, но при вдигнат флаг за засада. До края на първата част Уестън Маккени и Федерико Бернардески се отчетоха с пропуски.

В 50-ата минута Мората можеше да вкара красив гол, но прати топката покрай вратата. В 52-ата пък Станислав Крицюк спаси воле на Дибала. В 57-ата домакините получиха правото да изпълнят дузпа. Дибала стреля встрани от вратата при първия си опит, но имаше възможност да шутира за втори път от бялата точка заради прибързано нахлуване на противникови играчи в наказателното поле. Този път аржентинецът не сгреши и върна преднината на “старата госпожа”. В следващите минути Дибала и Федерико Киеза пропуснаха да вкарат за Юве, а Шчесни спаси изстрели на Клаудиньо и Малком. В 73-ата Уестън Маккени разтресе напречната греда с мощен шут. Секунди по-късно Киеза направи невероятен самостоятелен пробив, който ознаменува със свой гол. В 82-ата минута Дибала се възползва от грешка на Данил Круговой, за да асистира за попадението на Мората. В добавеното време Сардар Азмун оформи крайния резултат.

Така Ювентус остава лидер в групата с пълен актив от 12 точки. Челси е втори с 9 пункта, следван от Зенит с 3 точки. Последен е Малмьо без актив до момента.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация