Смешни присъди очакват феновете на ПАОК, които отнеха живота на Тоско Бозаджийски

00:22
Смешни присъди очакват феновете на ПАОК, които отнеха живота на Тоско Бозаджийски

Гръцката прокуратура поиска осъдителни присъди за осемте обвиняеми по делото за смъртта на привърженика на Ботев (Пловдив) Тоско Бозаджийски в Солун през януари 2020 г., съобщи АНА-МПА. 

В предложението на прокуратурата обаче действията им са квалифицирани във втората по тежест категория престъпления в гръцкото наказателно право, които се наказват със затвор до пет години. 

28-годишният българин почина, след като беше пребит от група привърженици на местния клуб ПАОК, а после прегазен от автомобил. 

За 27-годишната водачка на автомобила прокурорът поиска да бъде призната за виновна в "причиняване на смърт по непредпазливост", вместо в първоначално залегналото в обвинителния акт "предумишлено убийство". 

За 49-годишния й приятел прокуратурата смята, че няма данни да е организатор на нападението и предлага да бъде признат за виновен в безредици и смущаване на обществения ред. 

За останалите шестима обвиняеми (на възраст между 25 и 28 години) прокуратурата предлага да бъдат признати за виновни също в безредици и смущаване на обществения ред, а един от тях - за съучастие в тези дейния, докато в обвинителния акт са обвинени в умишлена тежка телесна повреда. За тях прокурорът приема, че са участвали в безредиците, но след инцидента са избягали и не са разпознати от никого, защото вероятно са скрили лицата си. 

Делото продължава с изслушване на защитниците. Присъдите се очакват на следващото заседание.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация