Байерн победи Бенфика в голов спектакъл на "Алианц Арена"

00:13
Байерн победи Бенфика в голов спектакъл на "Алианц Арена"

Напълно според очакванията тимът на Байерн Мюнхен постигна четвърта поредна победа в група “Е” на Шампионската лига и се класира за фазата на елиминациите. Германците сториха с това с 5:2 над Бенфика на “Алианц Арена”. Хеттрик в юбилейния си мач №100 в турнира реализира Роберт Левандовски, а си позволи да пропусне и дузпа при 2:1. Така вече той има 81 попадения в ШЛ, а тази вечер се отчете и с една асистенция. Серж Гнабри и Льорой Сане също бяха точни за Байерн. Головете на лисабонци дойдоха при 2:0 и 4:1, като бяха вкарани от Морато и Дарвин Нунес. 

В другата среща от групата Барселона отново пребори Динамо (Киев) с 1:0 и излезе втори в групата. 

Завърналият се на пейката след прекаран коронавирус наставник на Байерн Юлиан Нагелсман даде почивка на Томас Мюлер и вместо него зад гърба на Левандовски започна Серж Гнабри. Люка Ернандес и Никлас Зюле не бяха в групата заради травми. 

Португалците първи застрашиха с шанс пред Пици още във 2-ата минута, но скоро след това баварците притиснаха съперника. В 6-ата Гнабри пропусна от 6-7 метра, но положенията пред вратата на Одисеас Влаходимас тепърва предстояха.

След няколко опасни атаки се стигна до гол в мрежата на Мануел Нойер в 15-ата, но той правилно не беше зачетен заради засада.

Байерн поведе в 26-ата, когато Кингсли Коман “върза” бранител в бяло и центрира на далечната греда към Левандовски, който вкара за 1:0.

Само шест минути по-късно централният асистира на Гнабри за фамозно изпълнение, след което кълбото спря за втори път в мрежата на Бенфика - 2:0. 

В 36-ата германският национал, след поредното си излизане зад защитата, пропусна сам срещу вратаря. “Орлите” се възползваха от шанса си и в 38-ата намалиха чрез Фелипе Родригес-Морато, който беше точен с глава.

Точно преди паузата Левандовски пропусна дузпа, отсъдена с помощта на ВАР за игра с ръка на Лукас Верисимо след удар на Лоен Горетцка.

Все пак не мина дълго време, преди шампионите от 2020 година да стигнат до трети гол. Това се случи в 50-ата, когато Льорой Сане засече майсторски от въздуха - 3:1.

После Левандовски се “извини” за пропуска от бялата точка с технично отиграване за 4:1 в 61-вата минута. 

“Червените” веднага намалиха темпото и изненадващо се пропукаха на контраатака в 74-ата, при която резервата Дарвин Нунес прониза Нойер за 2:4.

Лева обаче не беше казал последната си дума и в 84-ата прехвърли Влаходимос за 5:2. 

В следващия кръг на 23 ноември Байерн ще гостува на Динамо, а Бенфика ще спори с Барса на “Камп Ноу”. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация