Симеоне отново обясни защо не е поздравил Клоп

17:11
Симеоне отново обясни защо не е поздравил Клоп

Треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне за пореден път обясни защо не е поздравил Юрген Клоп след мача с Ливърпул на “Уанда Метрополитано” в испанската столица от Шампионската лига. 


"Обясних го веднага след мача, но ще повторя. Не поздравявам след края на мачовете, защото емоциите на треньорите са различни. В Англия това може да се разбира като джентълменство, но не го споделям, защото не обичам фалшивостта и следвам собствените си чувства. Не го познавам Клоп лично. Голям треньор е, оценявам отличната работа, която е свършил навсякъде, където е бил. Но обикновено не коментирам другите отбори, защото има правила, които трябва да се спазват", каза аржентинецът на пресконференцията преди срещата с Ливърпул на “Анфийлд” в сряда вечерта.


Симеоне обърна внимание и на ситуацията в групата преди последните 3 мача. "Всеки отбор трябва да играе по възможно най-добрия начин в оставащите 3 мача, защото те са еднакво важни. Футболът е много интересен и опасен, защото който днес е първи, може да завърши на трето място или да се класира още сега", смята аржентинецът.


Аржентинския треньор се спря и на израстването на Родриго Де Паул и приликите му с Хуан Себастиан Верон. "Много израсна след опита си във Валенсия. В Удинезе също израсна, а в националния отбор показа брилянтно подобряване на играта си. В Атлетико имаме нужда от играча, който познаваме от националния отбор на Аржентина. Преди дни изигра фантастичен мач. Имах късмета да играя с Верон и той също притежаваше такава визия за играта и такава прецизност на движенията си. Родриго иска да се подобрява постоянно и това е нещото, което най-много харесвам у него", призна треньорът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация