Официално: Антонио Конте е новият мениджър на Тотнъм

13:31
Официално: Антонио Конте е новият мениджър на Тотнъм

Антонио Конте официално е новият мениджър на Тотнъм, потвърди лондонският клуб. Договорът на италианеца е до лятото на 2023 година с опция за удължаването му и след този период. Според информациите в английските медии той ще получава по 15 милиона паунда годишно. 


52-годишният специалист се завръща в Премиър лийг, където през сезон 2016/17 спечели титлата с Челси. Конте заменя на поста Нуно Еспирито Санто, който вчера бе уволнен след едва 124 дни начело на "шпорите“.


„Изключително съм щастлив да се завърна към треньорството, и то в клуб от Премиър лийг, който има амбицията да играе водеща роля. Нямам търпение да започна работа и да предам на отбора и феновете страстта, манталитета и решителността, които винаги са ме отличавали като играч и треньор. Миналото лято не успяхме да се съберем, защото раздялата ми с Интер бе твърде скорошна и емоционално бях под въздействието на края на миналия сезон, така че усетих, че това не е точният момент да се завърна. Но заразителният ентусиазъм и решителността на Даниел Леви, който желаеше да ми повери тази задача, вече бе поставил своя отпечатък. Сега, след както отново получих тази възможност, реших да се да я използвам с голяма убеденост“, заяви Конте пред сайта на Тотнъм.


„Щастливи сме да приветстваме Атонио в клуба. Неговите постижения говорят сами за себе си. Той има голям опит, подплатен с трофеи в Италия и Англия. Познавам от първа ръка качествата на Антонио, след като работих с него в Ювентус. Очаквам с нетърпение да видя работата му с нашата талантлива група от играчи“, добави спортният директор на Тотнъм Фабио Паратичи, който е основен принос за това преговорите с Конте да бъдат завършени в толкова кратки срокове. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация