Лапорта пробвал да върне Пеп в Барса, но...

06:03
Лапорта пробвал да върне Пеп в Барса, но...

Президентът на Барселона Жоан Лапорта е направил опит да върне Джосеп Гуардиола на "Камп Ноу" през лятото. Пеп е един от най-успешните треньори на каталунците в последните години и босът се е надявал да го убеди отново да поеме отбора, но е получил отрицателен отговор от наставника, който в момента е начело на Манчестър Сити, съобщава "Ел Паис".


Гуардиола бе начело на "блаугранас" от 2008 до 2012 година, преди да поеме Байерн (Мюнхен). Начело на Барса той спечели 3 титли в Ла Лига, 2 Купи на Испания, 2 пъти Шампионската лига, 3 Суперкупи на Испания и 2 Суперкупи на Европа, както и 2 пъти Световното клубно първенство.


Това не е бил единственият вариант за нов наставник пред Лапорта, който след това е имал разговори и с Юлиан Нагелсман и с Луис Енрике, но и те не са приели неговото предложение, като така начело на Барса остана Роналд Куман.


Отборът обаче продължи с лошите игри и от началото на новия сезон и в крайна сметка търпението на ръководството свърши и нидерландецът бе уволнен преди дни. Очаква се той да бъде заменен от Чави Ернандес.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация