Икономична Барселона с първа победа в Шампионската лига

21:57
Икономична Барселона с първа победа в Шампионската лига

За първи път през сезона Барселона постигна победа във втори пореден мач, след като у дома надви Динамо (Киев) с 1:0 в среща от третия кръг на група “Е” на Шампионската лига. Жерард Пике реализира единствения гол в 36-ата минута. Така испанците взеха първи точки в групата, след като бяха допуснали две поражения досега (без дори точен удар във вратата - б.р.) и бяха притиснати до стената. В другата среща от групата по-късно днес Бенфика приема Байерн (Мюнхен).

Каталунците направиха много силно първо полувреме и преди попадението имаха четири чисти възможности. Високото темпо на “лос кулес” обаче изтрая до около 60-ата минута, след което тимът с почти нищо не застраши съперника, който пък от своя страна се представи много слабо и това помогна на домакините. Сега на дневен ред за Барса е дербито с Реал Мадрид в неделя.

Имаше разрешение “Камп Ноу” да бъде запълнен на 100%, но на стадиона дойдоха само 45 968 фенове, което е половината от капацитета му.

Роналд Куман беше оставил Ансу Фати на пейката, но го пусна веднага след почивката. Той отново заложи на Сержиньо Дест като дясно крило в атака, а в състава попадна и Люк де Йонг. Клеман Лангле беше партньор на Жерард Пике в центъра на отбраната. Филипе Коутиньо и Серхио Агуеро отново бяха резерви.

Киевчани излязоха в постройка 4-2-3-1 с 21-годишният Владислав Супряга в центъра на нападението. Барса и Динамо бяха в една група в турнира и през миналия сезон, като тогава испанците записаха две победи.

Още във втората минута Сержиньо Дест можеше да открие резултата, но при центриране на Жорди Алба той с глава не успя да намери целта в близост до вратата. Съперникът обаче също пропусна - в 12-ата минута. Още по-сериозен обаче беше пропускът на Люк де Йонг в 19-ата, когато от няколко метра с глава не намери целта. 

Три минути по-късно нидерландският нападател шутира опасно, но този път вратарят Георгий Бушчан отрази майсторски.

Украинският страж продължи да впечатлява, като в 36-ата спаси бомбен шут на Дест от само няколко метра. Секунди след това обаче Барса най-накрая поведе, след като Пике засече от въздуха за 1:0. Асистенцията беше на Жорди Алба - негова юбилейна №100 в кариерата му.

Минута преди почивката Люк де Йонг отново не беше точен с глава от добра позиция. 

На почивката Куман извади Люк де Йонг и Оскар Мингеса за сметка на Ансу Фати и Филипе Коутиньо. Каталунците продължиха да доминират и за малко да удвоят аванса си в 52-ата минута. 

Минута по-късно Фати пресече опит на вратаря да изрита топката, след което се опита да реализира със задна ножица, но пропусна. По-късно и Коутиньо нямаше шанс. 

Макар гостите да не успяваха почти с нищо да притеснят испанците, беше видно, че с напредване на времето "блаугранас" отпаднаха физически и не създаваха кой знае колко възможности. За последния четвърт час на терена се появи и Кун Агуеро. Украинците обаче нямаха сили да поставят Барса под напрежение и последният съдийски сигнал дойде при този резултат. След две седмици двата тима отново ще спорят, но този път в Киев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация