Наполи 1-0 Торино: Ще се намери ли отбор, който да открадне точки от "партенопеите"?

22:21
Наполи 1-0 Торино: Ще се намери ли отбор, който да открадне точки от "партенопеите"?

Лидерът в Серия А Наполи продължава да ниже победа след победа в италианския елит. Тази вечер “партенопеите” записаха осмия си пореден успех в Калчото през сезона, след като спечелиха домакинството си на Торино с минималното 1:0. Също така тимът за първи път игра със специалния си черен екип, посветен на Хелоуин.

Победата на неаполитанците можеше да е и по-убедителна, но те нямаха късмет в определени ситуации. В 27-ата минута домакините получиха дузпа за фал на резервата Бенджамин Коне срещу Джовани Ди Лоренцо. Ударът на капитана Лоренцо Инсиние от бялата точка обаче беше прекалено слаб и така Ваня Милинкович-Савич без проблеми улови топката. В 38-ата минута Калиду Кулибали можеше да се разпише, но стражът на гостите се намеси с крак. 

В 56-ата минута Ди Лоренцо прати топката в противниковата мрежа след центриране от фал само за да види как ВАР отменя гола му заради негова засада. В 63-ата Ървинг Лосано също нямаше късмет, защото ударът му по земя срещна далечната греда. В следващите минути “биковете” сътвориха най-добрите си положения в мача, но те бяха пропуснати от Йосип Брекало. Така се стигна до 81-ата минута, когато Виктор Осимен се възползва от отскочила топка, за да забоде с глава победния гол в двубоя.

Така Наполи продължава да води в класирането с пълен актив от 24 точки, а Торино е 12-и с 8 спечелени пункта.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация