Прекратиха дербито между Спартак Търнава и Слован заради сбиване между феновете

22:16
Прекратиха дербито между Спартак Търнава и Слован заради сбиване между феновете

Дербито между Спартак Търнава и Слован Братислава от 11-ия кръг на първенството на Словакия бе прекратено преждевременно заради бой между феновете на двата отбора. След около половин час игра привърженици на двата отбора нахлуха на терена и си спретнаха ръкопашен сблъсък, след който един от участниците пострада сериозно и се наложи да му бъде оказана лекарска помощ.

Едва след намесата на специални части на полицията ситуацията бе овладяна и феновете се върнаха по местата си, но привържениците на гостите продължиха да обстрелват терена с пиротехнически средства. През цялото това време играчите на двата отбора се бяха прибрали в съблекалните си и изчакваха решението на отговорните лица. В крайна сметка съдията взе решение да сложи край на мача.

Иначе преди началото на безредиците резултатът бе 0:0. На терена бе и българският национал Васил Божиков, който изведе гостите с капитанската лента. Преди този мач двата тима са с равен брой точки и заемат първите две места във временонто класиране, което явно допълнително нажежи страстите. Тепърва от Словашката футболна федерация трябва да преценят как ще накажат двата тима за случилото се.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация