Италия завърши трета в Лигата на нациите след успех над Белгия

18:02
Италия завърши трета в Лигата на нациите след успех над Белгия

Три месеца след триумфа си на Европейското първенство Италия завърши на трето място в Лигата на нациите, след като в малкия финал надви Белгия с 2:1. Мачът се игра на стадиона на Ювентус в Торино, а всички голове паднаха след почивката. Николо Барела вкара за 1:0 за домакините секунди след началото на второто полувреме, а в 65-ата съотборникът му Доменико Берарди удвои от дузпа. Междувременно съперникът удари три греди, но стигна само до едно попадение, дело на младока Шарл де Кетеларе в 86-ата. В битката за трофея тази вечер (21:45 часа) Испания излиза срещу Франция.

Двата тима загубиха на полуфиналите - съответно от Испания (1:2) и Франция (2:3), които по-късно тази вечер (21:45 часа) ще се срещнат в битката за трофея.

Очаквано европейските шампиони са без Жоржиньо, който е оставен на пейката. Титуляри са Мануел Локатели, Доменико Берарди Франческо Ачерби, Джакомо Распадори и Лоренцо Пелегрини, които не започнаха в полуфинала.  Лентата е на ръката на Джанлуиджи Донарума, като по този начин 22-годишният вратар се превръща в най-младия капитан на Италия от 1965 година насам, когато тази чест се пада на Джани Ривера. 

“Червените дяволи” са без Ромелу Лукаку и Еден Азар, които бяха освободени заради травми. По тази причина в атака започват Митши Батшуай, Яник Ферейра Караско и Ханс Ванакен от Брюж. Кевин Де Бройне е резерва. 

Домакините можеха да излязат напред още във 2-ата минута, когато Федерико Киеза излезе на добра позиция, но ударът му беше блокиран. Секунди по-късно нападателят на Ювентус отправи нов опасен шут, но в аут. Белгийците отправиха първия си изстрел в 7-ата минута, като го нанесе Батшуай. Топката обаче мина над гредата. 

В 18-ата минута Берарди накара Тибо Куртоа да се намесва след удар с левия крак. Распадори пък получи още по-добър шанс две минути след това, но завършващият му удар не беше убедителен. 

Гредата спаси "адзурите" в 25-ата минута след шут на Салемакерс.

До самия край на полувремето обаче не се случи почти нищо интересно. Във финалните секунди обаче Киеза беше изведен сам срещу Куртоа, но вратарят спаси сигурен гол.

Втората част стартира с гол на Николо Барела (46') - 1:0 за Италия. Халфът на Интер реализира с хубав удар след избиване след корнер. 

Попадението "даде криле" на домакините и през следващите няколко минути те не спираха да нападат. Всичко това принуди селекционерът на Белгия Роберто Мартинес да вкара Кевин Де Бройне в игра. И само секунди по-късно - точно в 60-ата минута, Миши Батшуай удари втора греда. 

"Адзурите" бързо нанесоха втория си удар, след като Берарди удвои от дузпа в 65-ата минута. Реферът посочи бялата точка след нарушение на Тимъти Кастан срещу Киеза. 

"Червените дяволи" бяха на крачка от гол в две ситуации в рамките на 69-ата минута. В първия случай, при наглед безобидно центриране, Донарума изпусна топката точно до Батшуай, но той не успя да я насочи. Веднага след това стражът се реваншира с отлично спасяване след засичане на Тоби Алдервейрелд. В 77-ата вратарят на ПСЖ пак се справи след удар от воле на бившия играч на Тотнъм. 

И когато Донарума не можеше да спаси, на неговата страна пак бяха гредите. Така в 82-ата страничният стълб за трети път лиши Белгия от гол, този път след изстрел на Караско. 

Все пак "червените дяволи" намалиха. Това се случи в 86-ата, когато започната от Куртоа акция мина през Де Бройне и беше завършена от друга резерва - Шарл де Кетеларе. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация