Разкриха кой е спасил Куман от уволнение

14:34
Разкриха кой е спасил Куман от уволнение

Бъдещето на Роналд Куман като старши треньор на Барселона продължава да е заложено на карта, но поне на този етап той остава на поста си. Сериозна роля за това нидерландецът да не бъде уволнен след загубата с 0:3 от Бенфика в Шампионската лига е изиграл неговият сънародник Жорди Кройф. 

По информация на каталунската TV3 именно синът на легендарния Йохан Кройф е убедил президента на клуба Жоан Лапорта да даде още един шанс на Куман. Миналия четвъртък Лапорта е взел решение да уволни 58-годишния специалист, но ден по-късно изрази подкрепата си към него. Промяната е настъпила след разговор с Жорди Кройф, който е съветник на боса на каталунците. 

Кройф-младши е изразил увереност, че след завърщането на доскоро контузените Серхио Агуеро, Усман Дембеле и Ансу Фати отборът ще изглежда по съвсем различен начин. Лапорта е приел този довод и се е съгласил да остави Куман на поста, независимо че през уикенда “блаугранас” се провалиха и в дербито с Атлетико Мадрид. 

TV3 твърди също така, че противно на спекулациите в медииите, самият Кройф никога не е получавал предложение да води Барса.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация