Де Бройне спаси Сити от поражение на "Анфийлд" (видео)

20:28
Де Бройне спаси Сити от поражение на "Анфийлд" (видео)

Ливърпул и Манчестър Сити завършиха наравно 2:2 на "Анфийлд" в супердербито от седмия кръг на английската Висша лига. Садио Мане откри резултата в 59-ата минута. Десет минути след това Фил Фоудън изравни. Мохамед Салах направи 2:1 в 76-ата минута. Кевин Де Бройне изравни в 81-вата. 


Домакините започнаха с много агресивна преса, която пречеше на „гражданите“ да изнасят топката по обичайния начин. В първия четвърт час обаче нито един от двата отбора не успя да създаде някаква по-чиста възможност за гол. Първата такава бе в 21-вата минута и тя дойде след уникален пробив на Бернардо Силва, който отне топката от Хендерсън още половината на гостите, след което задържа топката между четирима играчи на Ливърпул, напредна и пусна много добро подаване към Фоудън, който се озова сам срещу Алисон. Вратарят на мърсисайдци много добре излезе напред и спаси.


В 24-тата минута и Де Бройне получи подаване в наказателното поле, но ударът му премина встрани от вратата.


В 32-рата минута гостите поискаха дузпа, след като Фоудън получи извеждащ пас от Де Бройне, след което падна след сблъсък с Милнър. Контактът така или иначе бе извън наказателното поле. ВАР прегледа ситуацията и тя остана без последствия.


Две минути след това Де Бройне направи голям пропуск. Фоудън центрира много добре отляво, а белгиецът, който бе оставен сам пред вратарското поле, опита плонжирайки да засече с глава, но ударът му бе доста неточен.


В 44-тата минута за пореден път през това първо полувреме Фоудън се справи с лекота с Милнър, който изнемогваше срещу бързия английски национал. Крилото спринтира, за да догони едно дълго подаване на Едерсон, но отново Алисон излезе чудесно напред и успя да изби топката с крака. Малко след това стражът на Ливърпул изби ново остро центриране на Фоудън.


Домакините започнаха добре второто полувреме. В 50-ата минута Матип намери Жота на границата на наказателното поле, португалецът се обърна, елиминирайки Лапорт, след което стреля, но право в Едерсон. Това бе и първият точен удар в актива на Ливърпул.


Добрият старт на втората част донесе преднина на мърсисайдци в 59-ата минута. Салах се освободи по чудесен начин от Кансело още преди централната зона, след което напредна на скорост и пусна топката между двамата централни защитници на Сити, за да изведе Мане. Сенегалецът стреля много хладнокръвно в далечния ъгъл за 1:0.


Равенството бе възстановено десет минути след това, когато Фоудън реализира третата голяма възможно, открила се пред него тази вечер. Жесус отправи страхотно подаване към английския национал, Милнър отново закъсня, а Фоудън стреля много прецизно в далечния ъгъл.


В 73-тата минута Гуардиола бурно претендираше за това Милнър да получи втори жълт картон заради нарушение на ветерана срещу Бернардо Силва. Пол Тиърни прецени обаче да не му показва такъв. Клоп пък веднага реши да замени Милнър с Джо Гомес. Докато успее да направи това Милнър изпълни тъч към Къртис Джоунс, който веднага продължи към Салах. Египтянинът се справи с едно докосване с Кансело, след което елиминира Бернардо Силва, „завъртя“ два пъти Лапорт и стреля чудесно от малък ъгъл за 2:1.


Манчестър Сити обаче отново изравни бързо, макар и с голяма доза късмет. Де Бройне комбинира с Фоудън, който се опита да му върне. С помощта на рикошет в Андрю Робъртсън топката стигна отново до белгиеца. Той стреля, топката рикошира в тялото на Матип и не остави шансове на Алисон – 2:2.


В 87-ата минута Фабиньо се озова пред празна врата след грешка на Едерсон. В момента, в който бразилецът стреля, Родри се хвърли и успя да избие топката, предотвратявайки сигурен гол.

 

Ливърпул: Алисон, Милнър, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Хендерсън, Джоунс, Мане, Салах, Жота


Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Диаш, Лапорт, Кансело, Родри, Де Бройне, Бернардо Силва, Жезус, Фоудън, Грийлиш

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация