Десет от ЦСКА с драматичен успех срещу Царско село (видео)

19:37
Десет от ЦСКА с драматичен успех срещу Царско село (видео)

Царско село загуби от ЦСКА София с 1:2 като домакин в мач от десетия кръг на efbet Лига. Амос Юга откри резултата в 55-ата минута, а в 72-ата Лукас Диас изравни. В 93-та минута Карло Мухар донесе трите точки за гостите.


Гостите можеха да открият резултата в 18-ата минута. Варела намери непокрития Вилдсхут, нидерландецът стреля от 13-14 метра, но Георгиев плонжира и изби в корнер. Секунди по-късно Баи отправи силен шут от границата на големия пеналт, но Георгиев отново отрази.


В 23-ата минута Матей фаулира Шопов пред границата на наказателното поле, домакините изпълниха заучено положение, но ударът на Балтанов по земя не се получи и рикошира в краката на играч от стената.


Четири минути по-късно дейният Варела центрира към Ахмедов, а изстрелът с глава на нападателя излезе в аут.


Пет минути след почивката ЦСКА остана с десет човека след два бързи червени картона на Жеферсон, който първо изрита Охене, а малко по-късно закачи с бутоните в корема противников състезател при единоборство за висока топка.


Въпреки това футболистите на Стойчо Млаеднов откриха резултата в 55-ата минута след две последователни груби грешки на играчи от домакините. Първо Балтанов изчисти центриране на Йомов с глава в краката на Ахмедов, но таранът не успя да вкара от три метра, тъй като Георгиев спаси.


Топката попадна в Никола Колев, който пък я изрита в тялото на Юга, халфът я настигна и с удар от границата на пеналта вкара в долния ляв ъгъл за 0:1.

 

В 66-ата минута Шопов и Степанович комбинираха в наказателното поле, последва диагонален удар на втория, който излезе в аут. Сто и двадесет секунди по-късно Георгиев изби шут на резервата Мухар от 20 метра.


В 72-ата минута Царско село изравни. Шопов се пребори с Юга малко след центъра на терена и изведе Диас фронтално срещу Бусато, а нападателят "копна" топката над стража за 1:1.

 

В 81-ата минута Бусато спаси удар на Мезу.


Гостите отговориха с отличен самостоятелен пробив на резервата Кръстев в 90-ата минута. Таранът, който малко по-рано замени Ахмедов, преодоля Бандаловски и излезе очи в очи с Георгиев, но стреля в тялото на вратаря.


В последните секунди резервата Карло Мухар се превърна в герой за "армейците", реализирайки победен гол.


ЦАРСКО СЕЛО - ЦСКА СОФИЯ 1:2


0:1 Амос Юга 55

1:1 Лукас Диас 72

1:2 Мухар 93 


ЦАРСКО СЕЛО: 1. Георгиев, 77. Нганиони, 6. Бандаловски, 21. Василев, 25. Александров, 80. Охене, 88. Колев, 10. Балтанов, 8. Стеванович, 93. Шопов, 29. Мезу 


ЦСКА - СОФИЯ: 1. Бусато, 2. Матей, 29. Лам, 19. Турицов, 18. Мазику, 3. Жеферсон, 21. Юга, 5. Варела, 7. Баи, 30. Видсхут, 23. Ахмедов

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация