Барселона се намира в тежко финансово състояние

17:53
Барселона се намира в тежко финансово състояние

Ла Лига официално оповести тавана на заплатите в испанския елит за настоящия сезон. Както се и очакваше, Барселона е един от най-засегнатите клубове. На каталунците е позволено да похарчат 97,942 милиона евро за заплати, като по този показател клубът е едва на седмо място в Ла Лига. Сумата е с цели 284,7 милиона по-ниска в сравнение с предишния сезон.

Лимитът за големия исторически конкурент на „блаугранас“ Реал Мадрид е направо несъпоставим. Кралския клуб има възможност да похарчи 739,163 милиона евро за заплати, ако поиска, което с 270 милиона повече от предходния период. Това показва, че финансовото състояние на „белите“ е в пъти по-добро от това на каталунците. Севиля, Атлетико Мадрид, Виляреал, Реал Сосиедад и Атлетик Билбао също са преди Барселона по този показател.

Валенсия е другият клуб, който явно се намира в трудна ситуация. Лимитът за заплати на „прилепите“ е едва 30,986 милиона евро, което е със 72,4 милиона по-малко от предишния сезон. Клубът от „Местайя“ е на последно място в Ла Лига в това отношение.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация