Меси реши да вкара първия си гол за ПСЖ срещу Ман Сити на Гуардиола

00:43
Меси реши да вкара първия си гол за ПСЖ срещу Ман Сити на Гуардиола

Лионел Меси отбеляза първия си гол за Пари Сен Жермен и го направи срещу бившия си треньор Джозеп Гуардиола и неговия Манчестър Сити. Парижани победиха “гражданите” с 2:0 на “Парк де Пренс” и оглавиха класирането в група А на Шампионската лига с актив от 4 точки. Първото попадение в срещата отбеляза Идриса Гей в осмата минута. През първото полувреме Ман Сити удари на два пъти гредата в една ситуация, но като цяло домакините бяха по-опасният отбор, въпреки че гостите играха владееха повече топката.

Джанлуиджи Донарума направи своя дебют в Шампионската лига, след като нямаше възможност да играе в този турнир с екипа на Милан, а в първата среща този сезон остана резерва. Манчестър Сити пък допусна първа загуба като гост в най-престижния клубен турнир след серия от 10 поредни срещи без поражения.

Отборът на Гуардиола започна уверено и владееше топката в големи периоди в първите минути, но без да успеят да създадат опасност пред Донарума. При първата реална атака, която ПСЖ организира, домакините стигнаха до гол. Меси намери Мбапе, който напредна отдясно и пусна топката към центъра на наказателното поле. Там Неймар се размина с нея, но тя стигна до Идриса Гей, който я заби в горния ляв ъгъл на Едерсон.

Попадението сякаш обърка плановете на гостите, които действаха малко по-предпазливо следващите минути. Англичаните имаха проблеми да намерят пролука през защитата на парижани. В 26-ата минута Сити като по чудо не изравни. Удар с глава на Стърлинг нацели гредата, топката попадна в Бернардо Силва, който бе пред голлинията, но и португалецът прати топката в гредата. В този период “гражданите” имаха контрол и натиснаха съперника.

Донарума нямаше много работа, но трябваше да се намесва на няколко пъти. В 32-ата минута той се справи с удар на Кансело, а по-късно и с изстрел на Де Бройне, който не го затрудни. ПСЖ имаше шанс да удвои преднината си в 38-ата минута, когато Мбапе бе изведен зад защитата на гостите. Той напредна и подаде на Ерера, но ударът на испанеца бе отразен от Едерсон. Секунди по-късно Маркиньос се размина с топката в близост до вратата на Сити.

Малко преди почивката Кевин Де Бройне влезе много остро в краката на Гей. Сенегалският халф трябваше да получава медицинска помощ няколко минути, но продължи да играе. Белгиецът пък получи жълт картон, а имаше основания и за червен. В 43-ата минута Де Бройне центрира от ъглов удар и Рубен Диаш засече топката с глава, но Донарума бе на точното място и парира удара.

Второто полувреме “гражданите” отново започнаха по-силно, както и в началото на срещата. След почивката обаче те действаха по-директно и намираха повече пространства в полето на съперника. Още в 47-ата минута Стърлинг получи възможност да стреля, но прати топката покрай вратата. В 54-ата минута Де Бройне бе изведен отлично от Марез, но Донарума бе пласиран отлично и отрази удара на белгиеца.

Последваха няколко колебливи действия на Донарума, но до грешка не се стигна. Тимът на Почетино предостави изцяло инициативата на съперника, като действаше изключително предпазливо. Редките контраатаки на парижани обаче носеха голяма опасност. В 65-ата минута Неймар се измъкна и тръгна към вратата, но Кайл Уокър го настигна и му попречи да нанесе точен удар, като бразилецът прати топката във външната страна на мрежата.

Геният на Лионел Меси се показа в 75-ата минута. Аржентинецът видя пространството в полето на Манчестър Сити, напредна и пусна към Мбапе на границата на наказателното поле. Французинът веднага му върна и Меси с прецизен удар прати топката в мрежата. Това е първият му гол с екипа на ПСЖ. Лео обаче се разписа за седми път в Шампионската лига срещу отбори на бившия си наставник Пеп Гуардиола.

Донарума се справи с удар на Марез в 80-ата минута и изглеждаше, че днес няма да бъде преодолян. Малко преди края Мбапе се откъсна, но реши да завършва сам атаката, което се оказа грешка, тъй като не успя да отправи точен удар. В последните секунди Марез на два пъти стреля от пряк свободен удар. При първия Донарума се справи, а при втория топката отиде далеч над вратата. 

ПСЖ - МАН СИТИ 2:0

1:0 - Гей (8)
2:0 - Меси (74)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация