ЦСКА триумфира в дербито с Левски след пълен обрат (видео)

18:20
ЦСКА триумфира в дербито с Левски след пълен обрат (видео)

ЦСКА София победи Левски с 2:1 на стадион "Васил Левски" в дербито от деветия кръг на efbet Лига. Георги Миланов бе точен в 28-ата минута със задна ножица. Греъм Кери изравни в 44-ата минута. Жорди Кайседо в 65-ата минута донесе пълен обрат.


Още с първата си атака “червените” имаха възможност, но Кери стреля с глава извън целта. Предвид топлото време се играеше на ниски обороти. Сектор “Г” опъна голяма хореография с огромен транспарант, който гласеше: “И в сърцето на врага”. 


В 10-ата минута хубава атака на “сините” можеше да доведе до гол, но за радост на Бусато ударът на Георги Миланов от 17-метра се отби в лявата града на бразилския страж. 


Играчите на Стойчо Младенов отвърнаха с бомбен шут на Кери, който Михайлов изби в 20-ата минута. Мухар в 24-ата минута също пропусна да се разпише. 


Няколко минути след това обаче футболистите в синьо матираха ЦСКА София. При центриране от корнер на Цонев, Шелис игра с глава, а Миланов със задна ножица на задната греда прати топката в мрежата на символичните домакините. 


Попадението даде повече увереност на Левски и тима започна да играе с по-голямо самочувствие с подкрепата на публиката. Добра атака на Димитров завърши с лош изстрел на Цонев. 


В 40-ата минута Кайседо пропиля най-добрата възможност за своя тим. Таранът бе изпуснат от Зайков в малкото наказателно поле след центриране от корнер, но голаджията не успя да удари топката с глава, а с рамо и тя мина на сантиметри от гредата на Ники Михайлов. 


Секунди преди края на първата част обаче Кери възстанови равенството. Мазику поби отляво и центрира през цялата защита на “сините”, а връхлитащият Кери бе изпуснат от Димитров, след което пое топката с десния крак и от упор разстреля вратата на Левски за 1:1. Ирландецът, който през този сезон има вече 4 гола в евротурнирите, вкара първия си гол в първенството, а също така и втори срещу Левски в червената фланелка.

 

Втората част започна с опасен изстрел на Йомов, който мина покрай вратата на “сините”. Федерико Варела влезе в 56-ата минута.

 

Именно аржентинецът пробва удар далеч от целта. “Сините” опитваха да играят с топката, но трудно се задържаха в половината на противника, а Миланов, Димитров и Боби Цонев бяха видимо изморени. В 65-ата минута “сините” допуснаха сериозна грешка и ЦСКА постигна пълен обрат. 

 

Матей хвана неподготвени играчите на Стоилов и с прехвърлящо подаване матира халфовата линия и защитата на Левски извеждайки Кайседо почти от центъра. Нападателят се освободи от пазача си Шелис и сам срещу Михайлов прати топката в мрежата за 2:1.


Голът е негов пети през този сезон в елита и общо 18-и за клуба, както и втори в дербито с Левски.


ЦСКА СОФИЯ 2:1 ЛЕВСКИ  

0:1 Миланов (28)
1:1 Кери (44)
2:1 Кайседо (65)

 

ЦСКА СОФИЯ (4-2-3-1): Густаво Бусато; Иван Турицов, Юрген Матей, Томас Лам, Брадли Мазику; Жеферсон, Карло Мухар; Георги Йомов, Вилдсхут, Греъм Кери; Жорди Кайседо 

ЛЕВСКИ (4-2-3-1): Николай Михайлов; Драган Михайлович; Гьоко Зайков, Христос Шелис, Иван Горанов; Радослав Цонев, Андриан Краев; Георги Миланов, Борислав Цонев, Здравко Димитров; Билал Бари 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация