Отличен 6 за мача между Брентфорд и Ливърпул

21:20
Отличен 6 за мача между Брентфорд и Ливърпул

Ливърпул излезе еднолично на върха в Премиър лийг, въпреки че не успя да победи Брентфорд като гост, завършвайки 3:3 с новака в елита в зрелищен двубой от шестия кръг на английския шампионат. Итън Пинок (27') даде преднина на "пчеличките", но Диого Жота (31') и Мохамед Салах, който отбеляза стотния си шампионатен гол с екипа на Ливърпул, направиха пълен обрат. Витали Янелт (63') изравни, но скоро след това Къртис Джоунс (67') отново изведе тима на Юрген Клоп напред. Йоан Уиса донесе точката на Брентфорд осем минути преди края. Така Ливърпул не успя да се възползва максимално добре от останалите резултати във Висшата лига от деня, но все пак излезе с една точка пред Манчестър Сити, Челси, Манчестър Юнайтед и Евертън. В следващия кръг Ливърпул приема Манчестър Сити на "Анфийлд".

Една принудителна промяна извърши в състава си Томас Франк. Франк Ониека замени Шандън Баптист, който получи червен картон в двубоя с Уулвърхамптън.

Юрген Клоп предприе четири корекции в сравнение с мача с Кристъл Палас преди седмица. Трент-Александър Арнолд, Жоел Матип и Андрю Робъртсън се завърнаха, за да излезе Ливърпул с титулярната си защитна четворка. Къртис Джоунс започна в халфовата линия вместо контузения Тиаго Алкантара. Роберто Фирмино се завърна в групата за първи път от края на август, когато получи контузия в дербито с Челси.

Началото на двубоя бе много динамично. До 11-ата минута и двата отбора можеха да поведат в резултата, но Айер и Матип изчистиха от голлиниите удари на Салах и Мбемо.

Мърсисайдци владееха много повече топката, но контрите на „пчеличките“ изглеждаха доста опасни, като Айвън Тони създаваше доста работа на отбраната на гостите. Брентфорд се възползва максимално от едно статично положение в 27-ата минута. Домакините разиграха заучена комбинация след свободен удар в половината на Ливърпул. Канос центрира отдясно, Тони докосна с пета, след което Итън Пинок засече на далечната греда, давайки аванс на Брентфорд

Ливърпул обаче отговори много бързо. Само четири минути след получения гол Диого Жота изравни резултата, след като надскочи Айер и засече с глава центриране на Джордан Хендерсън, дошло отдясно.

В 39-ата минута Жота пропусна да направи пълен обрат. Удар на Къртис Джоунс срещна гредата, след което португалецът направи добавка отблизо, но стражът на домакините Рая успя да се изправи и да направи феноменално спасяване, с което запази равенството.

Рая отново се оказа последна преграда в 49-ата минута, когато Хендерсън не успя да засече с глава центриране на Робъртсън отляво и така топката стигна щастливо до Жота, който от няколко метра опита да я овладее, насочвайки я по този начин към ъгъла. Стражът на Брентфорд обаче отново показа рефлекс и изби.

Ливърпул играеше доста по-силно в началото на второто полувреме и логично стигна до пълен обрат в 54-тата минута, когато Салах засече в движение центриране на Фабиньо, пращайки топката в далечния ъгъл. Страничният рефер вдигна флага си за засада, но такава нямаше и след намесата на ВАР попадението бе зачетено. Това бе стотният гол на египтянина за Ливърпул в Премиър лийг в 151 мача. Така той стана играчът, който стига най-бързо до тази кота в цялата история на мърсисайдци.

В 63-ата минута Брентфорд изравни резултата. Отбраната на Ливърпул остави трима играчи на домакините в наказателното поле, топката стигна до Янсон, чиито удар срещна напречната греда, след което Янелт направи добавка с глава. Къртис Джоунс опита да изчисти на голлинията, но топката вече я беше преминала. 

Само четири минути по-късно обаче именно Къртис Джоунс даде нов аванс на Ливърпул след мощен изстрел от около 25 метра и рикошет в крака на Айер.

В 77-ата минута Салах пропусна страхотна възможност да вкара четвърти гол за Ливърпул. Египтянинът бе изведен от Мане и опита да прехвърли Рая, но заедно с това прехвърли и вратата на домакините.

Този пропуск се оказа скъпоструващ, тъй като в 82-рата минута Брентфорд отново изравни. Тони се пребори с Трент на далечната греда при едно центриране, топката стигна до резервата Уиса, който успя да я копне над Алисон. В 87-ата минута топката се озова във вратата на бразилеца за четвърти път, но това попадение правилно бе отменено заради засада.

В добавеното време Рая за пореден път спаси Брентфорд, след като предотврати автогол на Янсен, който насочи топката към собствената си врата след центриране на Мане, което бе насочено към Фирмино.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация