Челси отстрани Астън Вила от Купата на лигата след дузпи (видео)

00:11
Челси отстрани Астън Вила от Купата на лигата след дузпи (видео)

След изпълнение на дузпи Челси остана непобеден през сезона и се превърна в поредния осминафиналист в Купата на лигата в Англия. В среща от третия кръг лондончани елиминираха Астън Вила с 5:4 след изпълнение на удари от бялата точка. 

В редовните 90 минути на “Стамфорд Бридж” двата отбора си размениха по едно попадение, след което директно се премина към дузпи. При тях гостите пропуснаха на два пъти, докато единствен Бен Чилуел не беше точен за “сините”.

Така съставът на Томас Тухел вече няма поражение в осем срещи през сезона във всички турнири, като две от тях бяха спечелени след дузпи. Другата беше в мача за Суперкупата на Европа срещу Виляреал - 7:6. 

Очаквано мениджърът направи доста промени, като остави Ромелу Лукаку на пейката. И двата отбора се отличиха с множество чисти пропуски.

През първата част Вила беше по-опасният отбор, но Кепа Арисабалага беше “железен”.

След почивката Челси заигра доста по-силно и в 54-ата Тимо Вернер вкара за 1:0, след което веднага пропусна сам срещу вратаря в типично свой стил.

Бирмингамци изравниха в 64-ата чрез Камерън Арчър, който пък през първото полувреме не успя да преодолее Кепа едно на едно.

Лукаку се появи в 76-ата минута, но не успя да вкара в редовното време. Неговата обаче беше първата точно изпълнена дузпа за Челси.

При изстрелите от 11-я метър гостите удариха една греда чрез Ашли Йънг, а Кепа отрази шута на Накамба. Рийс Джеймс вкара победния наказателен удар.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация