Севиля и Залцбург завършиха 1:1 в мач с четири дузпи

21:54
Севиля и Залцбург завършиха 1:1 в мач с четири дузпи

Севиля и Залцбург направиха 1:1 във вълнуващ мач от първия кръг на група “G” на Шампионската лига. Още през първата част гостите получиха право да изпълнят три дузпи, но вкараха само една от тях чрез Лука Сучич в 21-вата минута. В 42-ата Иван Ракитич изравни, също от наказателен удар. От 50-ата минута домакините играха с човек по-малко след втори жълт картон на Юсеф Ен-Несири, но независимо от това имаха по-чистите възможности за победен гол.

И трите дузпи за австрийския шампион бяха спечелени от новия национал на Германия Карим Адейеми. Тъмнокожият бързак обаче не съумя да реализира първата в 13-ата минута, отсъдена с помощта на ВАР за нарушение на Диего Карлос. 19-годишният нападател стреля в аут.

В 16-ата Папу Гомес пропусна сам срещу вратаря на Залцбург, като прехвърли вратата.

Адейеми продължи да тормози домакините и в 21-вата заслужи втори наказателен удар, след като този път Хесус Навас го изблъска. Германецът искаше да шутира отново, но Лука Сучич му взе топката и реализира за 1:0 за своя тим.

В 37-ата Адейеми принуди и вратаря Ясин Буну да го фаулира - трета дузпа. Сучич реши да изпълни и тази, но уцели страничната греда.

Пет минути по-късно Севиля също стигна до изстрел от бялата точка, реализиран от Ракитич - 1:1.

На почивката треньорът на домакините Юлен Лопетеги направи двойна смяна, като единия от двамата нови - Лукас Окампос, направи много силни 45 минути.

В 50-ата испанците понесоха нов удар след отстраняване на Ен Несири за втори жълт картон, в случая за симулация. На повторния се видя, че при атаката, при която нападателят падна за дузпа, е имало негова засада, която съдиите не маркираха. Домакините искаха точно това с цел червеният картон да бъде отменен, но реферите не промениха решението си.

Изненадващо, с човек по-малко, Севиля заигра по-силно, а гостите видимо отпаднаха физически. Окампос, Ламела и Рафа Мир бяха много активни и андалусийци пропуснаха две много добри положения за гол.

Чак в добавеното време Залцбург показа, че може да атакува, но Буну направи две добри спасявания.

Другите два отбора в групата са Лил и Волфсбург.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация