Локо Пловдив и Левски поделиха точките в голов трилър (видео)

22:52
Локо Пловдив и Левски поделиха точките в голов трилър (видео)

Локомотив Пловдив и Левски завършиха наравно 2:2 на стадион "Локомотив" в парк Лаута. Мачът бе от седмия кръг на efbet Лига.  Борислав Цонев бе точен в 37-ата минута. Попадението беше гледано четири минути с ВАР преди да бъде потвърдено от Никола Попов. Причината беше евентуално нарушение на Цонев срещу Карагарен. Преди това в 11-ата минута домакините искаха дузпа за нарушение на Краев, но ВАР не се намеси в тяхна полза. Резервата Георги Минчев изравни в 72-ата минута, а Георги Миланов върна преднината на гостите със страхотен гол в 76-ата минута. Димитър Илиев изравни в 80-та минута. 

 

Билал Бари отправи първия точен изстрел, но Илко Пиргов без проблем парира. Ники Михайлов трябваше да се намесва в 11-ата минута, когато Крачун стреля опасно с глава след центриране от корнер. Краев първи стигна до топката обаче след лошото му поемане имаше съприкосновения с Карагарен. Домакините с основание искаха дузпа, но реферът Никола Попов даде знак играта да продължи, а след това не получи и сигнал от своите колеги зад видео мониторите. Дясното крило имаше още една възможност след това. Този път защитата на “сините” изби със сетни усилия.


В 25-ата минута Зайков с глава след центриране на Цонев от фал нацели горната греда на пловдивчани. Две минути по-късно Ники Михайлов направи страхотно спасяване след удар на останалия очи в очи с него Конър, но се оказа, че е имало засада. Въпреки това вратарят демонстрира огромно задоволство от своята реакция.


В 37-ата минута гостите излязоха напред в резултата. Атака започнала с шпагат на Боби Цонев стигна до Миланов, който центрира отлично, а връхлитащият Димитров плонжира и стреля от три метра с глава, но Пиргов парира. Карагарен се опита да изчисти топката, но Боби Цонев влезе на шпагат на крилото и прати топка в мрежата. Домакините искаха фал в атака на халфа на гостите, които празнуваха със своята агитка. Цели четири минути попадението беше гледано с ВАР, но накрая Попов зачете попадението, което е трето през този сезон за синята десетка. 

 

Минута по-късно Цонев падна пред наказателното поле след съприкосновение с Крачун. Реферът спря играта, за да може голмайсторът да получи лекарска помощ, което вбеси буквално “смърфовете”. Илко Пиргов напусна наказателното си поле и започна да вика по съдията, който му показа жълт картон. Капитанът Илиев протича близо 50 метра също, за да иска обяснение от рефера, който видим започна да изпуска срещата. Доказа го и даденото от него продължение на първата част от само две минути.


Втората част започна с добра намеса на Михайлов, който изби нов опасен удар на Петрович с глава. Агитката на “сините” пък подкрепяше бурно гостите и запали множество факли.


Домакините увеличиха своя натиск срещу изморения тим на столичани. Чисти положения липсваха, но все повече топката бе в половината на гостите. Голмайсторът Георги Минчев влезе в 63-ата минута, а след него Димитър Костадинов дебютира за 26-кратните шампиони, след като замени Боби Цонев.

 


След неразбирателство в отбраната на Левски Локомотив стигна до равенството в 73-ата минута. Иван Горанов и Михайлов не се разбраха при центриране отляво на Томашевич и топката попадна в Карагарен, който не успя да нанесе удар, но намери връхлитащия Минчев и нападателят от голлинията изравни. Левият защитник и вратаря на гостите обаче могат да съжаляват, че допуснаха “черно-белите” да изравнят. 


Голът е първи за бившия играч на Царско село през сезона и общо 10-и за Локо в елита на България. 


Изненадващо Левски реагира моментално и страхотен гол на Георги Миланов върна преднината на левскарите. Това се случи в 76-ата минута Най-добрият футболист на България за 2012 година прати топката неспасяемо в мрежата с удар от над 22 метра. Попадението е дебютно за бившия национал с екипа на “сините”. Цялата скамейка начело с Мъри отпразнуваха гола, който даде сериозна заявка за трите точки. 

 

Ахилесовата пета на Левски е в защитата и отново се видя. Умарбаев намери с дълго подаване Томашевич, който бе оставено от Михайлович, играчът на “смърфовете” подаде на Митко Илиев, а той на скорост мина покрай двамата централни защитници и с хубав изстрел с левия крак матира Михайлов за 2:2. 


Попадението даде импулс в играта на Локо, който търсеше първа победа през тази кампания, но Ники Михайлов спаси удар с глава на Крачун в 88-ата минута. Буквално в 90-ата минута изстрел от 17 метра на Витанов пък се отби в лявата греда на столичани, които имаха късмет и при добавката, когато играч на “черно-белите” не уцели целта.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация