Интер стъпи накриво в Генуа (видео)

16:17
Интер стъпи накриво в Генуа (видео)


Сампдория и шампионът на Италия Интер завършиха при резултат 2:2 помежду си в мач от третия кръг на Серия “А”. Федерико Димарко вкара страхотен гол в 18-ата минута, с който изведе гостите от Милано напред в резултата. В 34-ата минута Мая Йошида изравни за Самп, а в 44-ата Лаутаро Мартинес реализира попадение за 1:2. Две минути след паузата Томазо Ауджело бе точен за 2:2 с красиво попадение и генуезци успяха да избегнат поражението.

 

В четвъртата минута домакините пропуснаха златен шанс за гол. След центриране на Томазо Ауджело отляво Мортен Торсби бе изпуснат от бранителите на “нерадзурите” в опасна за вратата на Самир Ханданович зона. Норвежкият халф получи чудесна възможност да стреля с глава от съвсем близко разстояние, но ударът му бе много неточен.


В 18-ата минута гостите от Милано получиха възможност да изпълнят пряк свободен удар от доста опасна за Сампдория позиция. Изпълнението бе на Федерико Димарко и то бе просто перфектно. С впечатляващи сила и точност защитникът изстреля топката в горния десен ъгъл на безпомощния страж Емил Аудеро - 0:1.


В 24-ата минута Хакан Чалханоолу отправи доста слаб и неточен изстрел от удобна позиция фронтално срещу вратата на Аудеро и "нерадзурите" пропуснаха добра възможност за второ попадение. В 31-ата минута пък Лаутаро Мартинес се откъсна напред и въпреки че не успя да се освободи изцяло от опеката на следващия го плътно защитник, аржентинецът нанесе изстрел, който бе спасен от Аудеро.


В 34-ата минута резултатът бе изравнен по малко куриозен начин. След центриране от ъглов удар и разбъркване пред вратата на Ханданович, Мая Йошида стреля от въздуха. Милан Шкриняр бе на пътя на топката, която се отклони от крака му, подлъга словенския страж и по малко щастлив за домакините начин се оплете в мрежата - 1:1.


В 42-ата минута пред Шкриняр се откри прекрасен шанс да върне аванса на Интер в резултата, но словашкият бранител стреля над вратата с глава в ситуация, която бе много сходна на тази при пропуска на Торсби за Самп в началото на двубоя.


Наближаваше краят на първото полувреме, когато в 44-ата минута играч на домакините загуби топката в средата на терена и това доведе до бърза и отлично проведена контраатака от страна на гостите. Тя завърши с пас на Николо Барела към Лаутаро Мартинес, който майсторски намери топката от въздуха и насочи във вратата.


Само две минути след почивката Сампдория изравни резултата. Бартош Берешински центрира хубаво отдясно към Томазо Ауджело и защитникът с брилянтно воле с левия крак опъна мрежата зад Ханданович.


Броени минути след гола за 2:2 Иван Перишич имаше шанс да върне преднината на Интер в резултата, но стреля неточно, макар и от малък ъгъл, след като получи топката в наказателното поле на домакините. Секунди по-късно пък Лаутаро получи топката в много опасна зона пред вратата на Самп, но не успя да нанесе голов удар и домакините оцеляха в тези две ситуации.

 

В 55-ата минута пред отбора, воден от Симоне Индзаги, се откри още по-прекрасна възможност за гол, но тя бе пропиляна от Хахан Чълханоолу. Турският халф, до миналия сезон играч на Милан, се отскубна напред и изскочи очи в очи с Аудеро, като стреля в долния десен ъгъл, но не уцели вратата. Малко след това имаше и интересна ситуация пред вратата на Интер, но Франческо Капуто стреля лошо от добра позиция.


В 69-ата минута резервата за Интер Хоакин Корея застраши вратата на Аудеро, но стреля над напречната греда. Малко след това Хоакин отново показа активност и принуди Аудеро да прави спасяване, но тук бе отсъдена и засада. Секунди след това пък пред Капуто се откри златна възможност да изведе Самп напред в резултата, но топката бе избита от голлинията от играч на Интер.


В 86-ата минута имаше съмнения за дузпа в полза на Интер заради игра с ръка на футболист на Дория, но реферът Даниеле Орсато не видя основания да посочва бялата точка. Заключителните минути на срещата бяха по-скоро "тихи", като сериозните опасности пред двете врати липсваха и Интер загуби първи точки от началото на сезона.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация