Страхотно завръщане за Кристиано Роналдо в Манчестър Юнайтед (видео)

18:48
Страхотно завръщане за Кристиано Роналдо в Манчестър Юнайтед (видео)

Манчестър Юнайтед победи Нюкасъл Юнайтед с 4:1 на "Олд Трафорд" в среща от четвъртия кръг на английската Висша лига. Клубната легенда Кристиано Роналдо се завърна с гол, който отбеляза в добавеното време на първата част след груба грешка на стража на гостите Фреди Уудман. Хавиер Манкийо изравни в 56-ата минута, но в 62-рата Роналдо отново изведе домакините напред. Бруно Фернандеш заби трето попадение 10 минути преди края, а Джеси Лингаард оформи крайния резултат в даденото от рефера продължение на редовното време.  

 

Юнайтед очаквано започна много агресивно. В четвъртата минута Бруно Фернандеш опита извеждащо подаване към Роналдо в наказателното поле. CR7 опита да овладее топката с докосване с глава, но кълбото му избяга.


В деветата минута Роналдо отново получи шанс да стреля от малък ъгъл, но всичко завърши с усмивка, защото бившият играч на Ювентус се размина с топката. Португалецът продъжли да бъде активен и да опитва да стреля от всяка позиция. В десетата минута той демонстрира техниката си и нахлу на скорост в наказателното поле. Ъгълът отново стана неудобен и този път ударът му се оплете във външната страна на мрежата.


В 19-ата минута Рафаел Варан се измъкна и засече с глава центриране от корнер. Французинът опита да насочи топката към далечния ъгъл, но ударът му премина встрани.


Постепенно Нюкасъл се поотърси от напрежението и започна по-често да пренася играта в половината на Юнайтед. Де Хеа спаси един удар на Мат Ричи от дистанция, а в 27-ата минута Уилок открадна топката след тъч дълбоко в половината на домакините. Бившият играч на Арсенал стреля, но над вратата.


"Червените дяволи" като че ли умишлено приемаха на кратко играта в своята половина, за да могат да използват скоростта си в атака. Санчо имаше две ситуации. При първата малко не му достигна да подложи крак и да отклони удар на Фернандеш във вратата. Малко след това удар на английския национал бе блокиран. При последвалия корнер Магуайър засече с глава, но топката попадна право в ръцете на Уудман.


Нюкасъл се защитаваше добре цяло полувреме, но всичко се срина в добавеното време, когато Уудман реагира много лошо при удар на Грийнууд, а Кристиано Роналдо бе пласиран най-добре и прати топката в опразнената врата за 1:0.


Нюкасъл изравни сравнително бързо. В 56-ата минута „свраките“ се възползваха от грешка на Магуайър и организираха страхотна контраатака. Алмирон отне топката от капитана на домакините, който се бе изнесъл след централната зона, след което напредна на скорост и намери Сен-Максимен пред наказателното поле. Французинът пусна към Манкийо, който стреля много добре в далечния ъгъл.


Само шест минути след това обаче Кристиано Роналдо отново изведе Юнайтед напред. Португалецът демонстрира страхотна скорост при една контра на домакините, благодарение на което отново се озова на удобна позиция. Люк Шоу му пусна страхотен пас отляво, а CR стреля плътно по земя. Уудман отново се намеси лошо и позволи на топката да премине между краката му.

 

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Варан, Магуайър Шоу, Матич, Фернандеш, Погба, Санчо, Грийууд, Роналдо


Нюкасъл: Уудман, Кларк, Ласелс, Хейдън, Манкийо, Ричи, Лонгстаф, Уилок, Алмирон, Жоелинтон, Сен-Максимен

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация