Гуардиола: Торес има много хляб да изяде, за да бъде сравняван с постигнатото от Варди

21:25
Гуардиола: Торес има много хляб да изяде, за да бъде сравняван с постигнатото от Варди

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола цени високо качествата на нападателя си Феран Торес, но смята, че той все още е далеч от нивото на някои от звездите на Премиър лийг. За три мача досега през кампанията в Премиър лийг испанецът вече има два гола и една асистенция. 

“Казах, че в движението си по терена Феран наподобява Джейми Варди, но не съм го сравнявал с него. Торес има много хляб да изяде, за да бъде сравняван с постигнатото от Варди”, заяви Пеп. 

Наставникът на шампионите отново изрази неудовлетворението си от календара на ФИФА, според който първенствата бяха спрени малко след началото си, за да се изиграят световните квалификации през септември. “Всеки сезон е едно и също. Първо нямаме достатъчно време за подготовка, а после, след като сме изиграли само по три срещи, идва ред на дълга пауза. После футболистите се връщат, но след три седмици пак отиват в националните си тимове. От десет години насам само се адаптираме към това”, недоволен е испанецът.

Подобно на Юрген Клоп в Ливърпул, Гуардиола обмисля този уикенд да заложи на бразилските си национали, които по принцип са със спрени права от ФИФА, след като клубът не ги пусна да пътуват за родината си. Става дума за вратаря Едерсон и Габриел Жезус. “За момента инструкциите са, че те ще играят срещу Лестър. Чух, че от Висшата лига са казали, че ще се опитат да оправят нещата. Чакаме да видим какво ще решат и от ФИФА. Цялата тази ситуация няма смисъл”, смята Пеп.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация