Роналдо: Годините нямат значение за Ибрахимович

22:31
Роналдо: Годините нямат значение за Ибрахимович

Бившата звезда на Интер Роналдо определи “нерадзурите” като фаворит да защитят Скудетото си през този сезон, но предупреди, че Ювентус не бива да бъде подценяван въпреки напускнето на Кристиано Роналдо. Той също така изрази задоволството си от завръщането на Милан в Шампионската лига и от назначението на Жозе Моуриньо в Рома.

“Италия има невероятни футболни традиции и се възстановява, което се видя с триумфа на Европейското първенство. Серия А изостава с няколко стъпки от Премиър лийг и Ла Лига, но националният отбор на Роберто Манчини е силен и пълен с добри млади играчи. Жозе Моуриньо си е същият страхотен треньор, какъвто винаги е бил. Ще подобри Серия А със своите опит и начин на работа. Той е сред най-великите наставници в света и съм убеден, че ще се справи добре в Рома, защото е професионалист от много високо ниво.

Битката за Скудетото? Аз съм фен на Интер, поддържам специални взаимоотношения с клуба и винаги искам той да печели. Миналият сезон беше прекрасен, прекъснахме хегемонията на Ювентус. Това ще се помни дълго време. Жалко, че Ромелу Лукаку се върна в Англия, но е трудно да устоиш, когато ти се обадят топ клубовете в Премиър лийг. Челси се възползва от цялата си финансова мощ. За мен големият фаворит все още е Интер. Лукаку си тръгна, но отборът си остава силен и балансиран. Бяха привлечени Джеко и други важни попълнения. Също така има доста интересни млади играчи в състава. Не знам дали Хоакин Корея и Лаутаро Мартинес ще са двамата титуляри в атака, там е и Джеко все пак. Лаутаро със сигурност ще играе, той и Корея гарантират добър брой голове.

Историята между Кристиано Роналдо и Ювентус беше добра. Това донесе много облаги на италианския футбол - помогна на света да го преоткрие и отново го направи конкурентоспособен на най-високо ниво. Кристиано предпочете да си тръгне, но спорът не се променя. Ювентус загуби Кристиано, но отборът си остава силен. Внимавайте, Ювентус винаги е Ювентус. Например върнаха в Торино този млад нападател (Мойс Кийн - б.р.), когото аз харесвам. 

Важно е, че Милан се завърна в Шампионската лига, футболът се нуждае от исторически отбори. Милан отново е конкурентоспособен в Серия А и Европа. Златан Ибрахимович е много силен, годините нямат значение за него. Той е скала и има тяло на 30-годишен, а не на 40-годишен. Той ще гарантира обичайните резултати, защото знае как да се грижи за себе си като супер професионалист. Дойде да ме види във вилата ми в Ибиса. Това беше фантастичен ден - забавлявахме се и доста си поговорихме за футбол и други неща. Той пристигна със своето семейство и с много добрите си деца”, коментира Феномена пред “Гадзета дело спорт”.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация