Напусна ни великият Жан-Пол Белмондо

22:39
Напусна ни великият Жан-Пол Белмондо

На 88-годишна възраст почина легендарният френски актьор Жан-Пол Белмондо. Новината беше потвърдена от неговия адвокат. "Той бе много уморен от известно време. Угасна спокойно", съобщи адвокат Мишел Годест пред AFP. Актьорът е издъхнал в дома си в Париж.

Белмондо е играл в над 80 филма и има над 40 роли в театъра в богатата си филмова и театрална кариера. Звездата на родения през 1933 година в парижкото предградие "Ньой сюр Сен" актьор изгрява под режисурата на Жан-Люк Годар, който му поверява главна роля във филма си „До последен дъх“. До средата на 80-те образите на героите на Белмондо са главно смели авантюристи или цинични герои. Филмите му са изпълнени с опасни каскади, които почти винаги изпълнява сам.

Белмондо е голям почитател на спорта, особено на бокса, тениса, колоезденето и футбола. През 1970 г. става един от създателите на Пари Сен Жермен. Негови приятели го канят да се включи и той дава пари за учредяването на клуба. Не остава дълго част от клуба, но продължава да подкрепя отбора и често посещава мачове на ПСЖ.

През 1989 г. Белмондо се запознава с втората си съпруга Натали Тардивел на кортовете на “Ролан Гарос”. Един от синовете му - Пол, е бивш автомобилен състезател. Той има няколко участия в стартове от Формула 1, състезава се във Формула 3000 и 24-те часа на Льо Ман.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация