"Мундо Депортиво" публикува съдържанието на бюрофакса на Лионел Меси до Бартомеу

18:17
"Мундо Депортиво" публикува съдържанието на бюрофакса на Лионел Меси до Бартомеу

Съдържанието на бюрофакса, изпратен от Лионел Меси до вече бившия президент на Барселона Джосеп Бартомеу през август 2020 година, бе публикувано от “Мундо Депортиво”. С въпросния бюрофакс Меси е искал да се възползва от клауза, записана в договора му, позволяваща му да прекрати контракта си с Барселона. Клауза 3.1 от договора посочва, че споразуменията са валидни от 1 юли 2017 г. до 30 юни 2021 г., но се дава възможност на играча да напусне без възражения в края на сезон 2019/20, ако съобщи за желанието си преди 10 юни 2020 г. Аржентинецът е решил да се възползва от тази опция, но е изпуснал срока с два месеца и половина. Става ясно, че той се е опитал да посочи като аргумент извънредните обстоятелства, свързани с пандемията от коронавирус.

Година по-късно Меси действително вече не е футболист на Барселона, след като направи свободен трансфер в Пари Сен Жермен след изтичането на контракта му с каталунците на 30 юни 2021. Самият Меси сега искаше да остане на “Камп Ноу”, но заради невъзможността на клуба да покрие изискванията на Ла Лига по отношение на заплатите на футболистите, “лос кулес” не успяха да го задържат в редиците си.

Що се отнася до бюрофакса, той е бил изпратен на 24 август 2020 година, а ето и какво пише в него:

“Скъпи, г-н Бартомеу,

В съответствие с клауза 3.1 от договора, който беше сключен на 25 ноември 2017 г., заявявам желанието си да прекратя трудовия си контракт на 30 август 2020 г.

Разбирам, че срокът за правото на едностранно прекратяване на договор без посочване на причина трябва да се тълкува в съответствие с изключителните обстоятелства на сезон 2019/2020. Става дума за режим на извънредно положение и форсмажорни обстоятелства, възникнали вследствие на пандемията от коронавирус. Заради тези обстоятелства сезон 2019/2020 приключи вчера”, посочва Меси в бюрофакса, като добавя, че за Барселона сезонът на практика е завършил на 15 август, когато той и съотборниците му са се завърнали в каталунската столица, след като са били елиминарани (от Пари Сен Жермен - б.р.) от Шампионската лига на 14 август.

“При всички случаи, в рамките на 10 дни след края на сезона, изпълнявайки разпоредбите, посочени в клауза 3.1. от договора, която трябва да се тълкува в съответствие с изключителните обстоятелства на сезон 2019/2020, упражнявам правото си да прекратя договора, като това влиза в сила на 30 август 2020 г., отчитайки последствията посочени в гореспоменатата клауза 3.1.

Искрено ваш,

Лионел Андрес Меси”.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация