Франция продължи с колебливите игри и срещу Украйна (видео)

11:26
Франция продължи с колебливите игри и срещу Украйна (видео)

Франция и Украйна завършиха наравно в квалификация за световното първенство в Катар следващата година. Попаденията бяха дело на Никола Шапаренко (44’) за домакините в края на първото полувреме и Антони Марсиал (50’) пет минути след началото на втората част. Наставникът на световните шампиони Дидие Дешан нямаше възможност да разчита на един от най-важните си играчи в лицето на Килиан Мбапе, който е контузен, но също така остави на скамейката Карим Бензема. На негово място бе поставен Антони Марсиал. Това бе пето поредно равенство между двата тима, както и втора поредна грешна стъпка на "петлите", които не успяха да победят и Босна и Херцеговина на Ивайло Петев преди няколко дни на родна земя.

Украинците започнаха доста активно и още в третата минута първо нахлуха опасно в наказателното поле на “петлите”, а секунди по-късно Ярмоленко стреля опасно. В 11-ата минута Погба стреля опасно след корнер, но Пятов спаси. Антоан Гризман отправи опасен удар в 28-ата минута, когато Марсиал за пръв път успя да се отскубне от бранителите на домакините и подаде към своя съотборник, но топката премина покрай вратата.

Играчите на Олександър Петраков изпуснаха добро положение в 35-ата минута, когато топката достигна изненадващо до Ярмоленко след един корнер, но ударът му бе спасен от Лорис. В тези минути играчите на Украйна бяха доста активни и изглеждаха доста по-опасни от световните шампиони.

Минута - две преди края на първото полувреме Пол Погба изведе по прекрасен начин Антони Марсиал сам срещу Пятов, но той стреля в краката на вратаря. Именно в ответната атака Яремчук се измъкна на фланга, центрира в наказателното поле, където Курт Зума не се намеси добре и прати топката в Никола Шапаренко, който заби неспасяемо в горния десен ъгъл на Лорис.

Играчите на Дидие Дешан се върнаха бързо в срещата с началото на второто полувреме - едно центриране от дясно на Дюбоа бе посрещнато от Адриен Рабио, халфът на Ювентус отклони към Антони Марсиал и нападателят се разписа с удар отблизо. Домакините имаха претенции за нарушение при изявата на Рабио, но те не бяха уважени от съдията на мача Славко Винчич.

Това попадение сякаш отвори мача и в следващите минути двата тима започнаха да гледат по-спокойно към вратата на противника в желанието си да вземат победата и си размениха няколко опасни положения. 20-ата минути преди края на терена се появи и Карим Бензема в опит на световните шампиони да внесат повече острота в предни позиции.

Франция пропусна отлична ситуация в 78-ата минута, когато Диаби се оказа с топката в крака около точката за дузпа, след като Бензема пое добър пас към Чуамени, събра двама съперници около себе си и все пак успя да подаде към своя съотборник, но неговият удар попадна в гредата на Пятов и напусна наказателното поле.

По този начин “петлите” запазиха първото си място в група Д с 9 точки, следвани от Финландия с 5 и Украйна също с толкова.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация