Младежите на България започнаха евроквалификациите с победа срещу Молдова

22:02
Младежите на България започнаха евроквалификациите с победа срещу Молдова

Националният отбор на България до 21 години започна обещаващо евроквалификациите! Възпитаниците на селекционера Александър Димитров спечелиха три точки във визитата си на Молдова в мач от Група Е. Те надвиха своя опонент с 2:0, като и двете попадения паднаха през второто полувреме. Мартин Минчев (52) изведе "лъвчетата" напред, а Митко Митков (75) удвои с безпощаден удар от фаул. Срещата беше първа тима ни, докато Молдова направи 0:0 у дома с Уелс на 4-и юни. Следващият мач на тима ни е у дома срещу Уелс на 7-и септември. 

Още в 3-ата минута пред Илия Груев се откри възможност да стреля към противниковата врата. Той си нагласи топката на левия крак и шутира към далечния ъгъл. Ударът му обаче премина встрани от вратата. В 9-ата минута късметът беше на наша страна след неприятен удар на Мотипан от далечна дистанция. Той намери добре топката и а тя се отби в горната греда и падна пред голлинията на вратата зад Светослав Вуцов, след което беше изчистена от защитата ни. 

В 18-ата минута отново Груев стреля към вратата от границата на наказателното поле. И този път обаче халфът стреля в аут. В 29-ата минута Вуцов трябваше да се намесва след коварен рикошет. След изпълнение на фаул топката се отби в тялото на футболист и се насочи право под горната греда. Младият вратар на България обаче внимаваше и изби в корнер. 

В 52-ата минута България поведе с гол на Мартин Минчев. Футболистът на Спарта Прага беше най-съобразителен в наказателното поле след центриране от ъглов удар. Топката беше отклонена, но Минчев показа добро пласиране и от няколко метра нанесе удар с глава. Стражът на домакините се намеси, но топката вече беше преминала голлинията с пълния си обем.

В 68-ата минута Вуцов закова топката в ръцете си след удар на Щефан от далечна дистанция. В 75-ата минута тимът ни стигна до втори гол и то изключително красив. "Лъвчетата" получиха правото да изпълнят фаул. Зад топката застана Митко Митков, който от малко над 20 метра стреля мощно покрай стената и опъна мрежата на Молдова. 

В 89-ата минута Мартин Минчев опита нещо много красиво. Той пробва да прехвърли вратаря от движение и не беше никак далече от това да отбележи втория си гол в мача.

МОЛДОВА - БЪЛГАРИЯ 0:2

0:1 Мартин Минчев (52)
0:2 Митко Митков (75)

МОЛДОВА: Смаленеа, Галу, Йешену, Йову, Щефан, Осипов, Пушкаш, Гурулея, Мотипан, Акхалая, Постолачи;

БЪЛГАРИЯ: Светослав Вуцов, Мартин Дичев, Християн Петров, Симеон Петров, Виктор Попов, Йоан Бауренски, Илия Груев, Станислав Шопов, Мартин Минчев, Владимир Николов, Димитър Тонев;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация