Бойко Борисов предложи две ливади за националния отбор

12:40
Бойко Борисов предложи две ливади за националния отбор
Министър-председателят Бойко Борисов обяви, че е предложил нов вариант за изграждането на мечтаната от години база на националните отбори по футбол на България и е информирал за това министъра на спорта Свилен Нейков, както и президента на БФС Борислав Михайлов.

Премиерът се появи със зимна екипировка и със свои приятели от Банкя на световната квалификация с Грузия и седна сред малцината фенове, за да гледа успеха с 6:2.

"Предложил съм две ливади в Бояна, върху които да бъдат изградени футболни игрища за националния отбор. Така те ще могат да ползват хотелската част на резиденция Бояна. Нека министърът на спорта и президентът на БФС да ги огледат тези терени и ако им харесват като възможност, да започват работа. Предупредил съм за такъв вариант и областния управител, а финансирането ще го осигури УЕФА", каза Борисов пред телевизионните камери от трибуната на стадион "Васил Левски".

Той разкритикува още веднъж предшественика си Сергей Станишев, който се изложил с първата копка за база край Националната спортна академия (НСА).

Както е известно, правителството на Сергей Станишев се опита да съдейства за изграждането на база до Националната спортна академия, но реституционни претенции не позволиха да се започне работа.

"Смейте им се на тези, за да не дойдат още 100 години на власт, добави Борисов, явно визирайки социалистите. - Даже и Мишел Платини довлякоха, за да правят първи копки. Това е смешно!"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

genchooo
16.10.2009 18:49

България се подобрява ми се струва,но ще видим.

gobara
16.10.2009 18:38

Това е началото на развитието на БГ футбола, сега трябва и клубните ни отбори да започнат да строят бази!

XayC_BG
16.10.2009 18:33

Бойко, е кух като лейка, но явно е с добри намерения ). Ще поживеем, ще видим..

Dentelin4o
16.10.2009 17:31

Единствения читав в тази скапана държава на измамници....ЕВАЛАТА Бойко *thumb_up*

super_keita11
16.10.2009 13:50

Колкото повече спортни бази, толкова по-добре! Браво на премиера Борисов! Дава възможност,да се построй база,на едно от най-хубавите места.