Новата “десетка” на Барса е...

23:00
Новата “десетка” на Барса е...

От Барселона официално обявиха кой ще носи фланелката на отбора с номер 10 през новия сезон. Това е 18-годишното крило Ансу Фати, който наследява ценния номер от Лионел Меси. Аржентинецът дълги години беше “десетката” на каталунците, но през това лято напусна клуба и така този номер беше овакантен.

Фати е сред най-талантливите млади играчи в Барселона в момента. Той дебютира за тима през август 2019-а едва на 16 години и оттогава насам постави множество клубни, национални и международни рекорди, свързани с представянето си на толкова млада възраст. Досега той е носил номерата 22 и 17, като ще има тежката задача да продължи славната история на номер 10 в Барса, който е бил носен не само от Меси, но и от футболни икони като Диего Марадона и Роналдиньо.

Тийнейджърът е изиграл 43 мача с 13 гола и 5 асистенции за каталунците. Двубоите можеха да бъдат още повече, но Фати пропусна почти целия минал сезон заради продължителни проблеми с контузия в коляното. Той обаче тъкмо се възстанови от своята травма и може да се завърне на терена с новия си номер на 11 септември, когато Барселона гостува на Севиля в среща от четвъртия кръг на Ла Лига.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация