ЦСКА превзе "Тича", Кайседо прониза мрежата на Черно море (видео)

20:31
ЦСКА превзе "Тича", Кайседо прониза мрежата на Черно море (видео)

ЦСКА София победи Черно море с 1:0 на стадион "Тича" в мач от шестия кръг на efbet Лига. Жорди Кайседо се разписа в 61-ата минута.


Енрике стреля опасно с глава в третата минута, но Евтимов спаси. Страничният рефер вдигна флага за засада, но футболистът на моряците не бе в такава и при попадение положението със сигурност щеше да се разгледа с ВАР.


В 10-ата минута Атанасов и Андраде комбинираха помежду си в наказателното поле на гостите, защитникът отправи шут, но в аут. Седем минути по-късно Родриго отклони за Попов, който стреля от двайсетина метра покрай лявата греда.


В 20-ата минута Матай подкоси За Гомеш в наказателното поле, реферът Димитров изчака какво ще му сигнализират съдиите в стаичката, които прецениха, че съприкосновението е прекалено леко за дузпа.В ответната атака Кайседо свали дълъг пас с глава към Чатакович, който отправи великолепен параболичен шут с левия крак от много трудна позиция, а топката "кацна" на напречната греда.


В 29-ата минута червените не се справиха добре с изчистването на отпката от наказателното си поле и я изпратиха в краката на Гарсия, който стреля от 18 метра, а Евтимов изби в корнер.


Десет минути след това Чатакович стреля от границата на наказателното поле, но Георгиев улови.


В 47-ата минута домакините като по чудо не откриха резултата. Моряците комбинираха около наказетелното поле на червените, Велев овладя топката, финтира Матай и стреля. Евтимов олекоти удара, но топката продължи към неговата мрежа. Тогава се намеси Лам, който изчисти пред голлинията.


Секунди по-късно Евтимов изби силен шут на Андраде от 22 метра. В 59-ата минута Черно море организира нова добра атака, която завърши с извеждащо подаване към Зе Гомеш, който опита да уцели близкия ъгъл, но изпрати топката в аут.


Противно на представянето на двата отбора до този момент, първи до гол стигнаха гостите до София. Това се случи след добра комбинация между Мазику и Кери на левия фланг. Последва центриране на ирландеца по земя, Атанасов не посегна към топката и намиращият се зад него Кайседо нямаше как да пропусне от два метра фронтално срещу вратата - 1:0 за ЦСКА - София.


В 73-ата минута самостоятелен пробив на Панов за малко не доведе до изравнително попадение, но сантиметри не достигнаха на Гомеш да засече паса на своя съотбонтик. Таранът продължи да гони топката и в опита си да я отневе фаулира грубо Мазику, за което правилно получи втори жълт и респективно червен картон.


ЧЕРНО МОРЕ - ЦСКА - СОФИЯ 0:1


0:1 Жорди Кайседо 61


ЧЕРНО МОРЕ: 22. Георгиев, 6. Попов, 3. Атанасов, 28. Дробаров, 2. Панов, 71. Панайотов, 23. Гарсия, 15. Андраде, 20. Зе Гомеш, 72. Родриго, 77. Велев


ЦСКА - СОФИЯ: 25. Евтимов, 2. Матей, 29. Лам, 18. Мазику, 19. Турицов, 3. Жеферсон, 21. Юга, 8. Кери, 11. Чатакович, 23. Ахмедов, 9. Кайседо

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация